Koiran ruokinta

Koiran ruokinnalla on suuri merkitys koiran hyvinvointiin. Koiran ruokinnan peruspilarit ovat liha ja rasva, joiden riittävä saanti takaa koiran terveen kasvun ja elinvoimaisuuden. 

Koiran ruokinta muuttuu koiran eri elämänvaiheissa. Jo pentuajasta lähtien monipuolinen ja laadukas ruokavalio tukee koiran suoliston hyvinvointia ja auttaa ehkäisemään terveyshaasteita myös jatkossa. Koiran ruokintaan tulee kiinnittää erityistä huomiota, jos koiralle ilmestyy vatsavaivoja tai allergiaoireita. Lue myös vinkkimme nirson, vanhan tai ylipainoisen koiran ruokintaan. 

Koiran ruokinnan perusteet

Koiran ruokavalio ruokakupeissa Hau-Hau Champion

Koiran ruokavalio – miten sitä voi monipuolistaa?

Koiran ruokavalio kannattaa pitää monipuolisena, jotta koiran suolistomikrobisto tottuu monenlaisiin ruokiin. Koiralle kannattaa siis tarjota kuivaruoan lisäksi erilaisia märkäruokia ja vaihdella ruoan proteiininlähteitä. Lue tästä artikkelista, miten koiran ruokavalio tehdään entistä monipuolisemmaksi.
Hau-Hau Champion koiran makkaravalikoima

Koiranmakkara monipuoliseen ruokintaan

Koiranmakkara on monikäyttöinen ruoka koiralle, sillä se taipuu niin ateriaksi, herkuksi kuin lisukkeeksikin. Lue tästä artikkelista Hau-Haun koiranmakkaroiden käyttövinkit ja tutustu makkaravalikoimaamme.
Hau-Hau Champion koiran märkäruoka

Koiran märkäruoka ja sen käyttö

Koiran märkäruoka tuo lisää maistuvuutta ja vaihtelua koirasi aterioihin. Jos koirasi ruokakupin sisältö tuntuu yksipuoliselta, käyttövalmiit ja herkullisen lihaisat Hau-Haun märkäruoat ovat helppo tapa monipuolistaa koirasi ruokavaliota.

 

Koiran ruokinta eri elämänvaiheissa

Tiineen ja imettävän koiran ruokinta Hau-Hau

Tiineen koiran ja imettävän nartun ruokinta

Koiran tiineys kestää tavallisesti noin 9 viikkoa, eli noin 60–65 päivää, minkä jälkeen koiran energiantarve pysyy korkeana aina imetyksen loppuun saakka. Lue, mitä nartun ruokinnassa kannattaa huomioida tiineyden ja imetyksen aikana ja mitä vastasyntyneiden pentujen ravitsemukseen kuuluu.
Hau-Hau Champion koiranpentu

Koiranpennun ruoka ja sopivat herkut

Etsitkö sopivaa kuivaruokaa, koiranherkkua tai kenties puruluuta koiranpennulle? Hau-Haun valikoimasta löydät maukkaita ja ravitsevia vaihtoehtoja pienen hännänheiluttajasi ruokailu- ja herkutteluhetkiin.
Hau-Hau Champion koiranpentu

Miksi pennun ruoka tulisi olla monipuolista?

Voiko pennulle antaa muutakin kuin kasvattajan suosittelemaa kuivaruokaa? Sopiva vaihtelu koiran ruokinnassa on hyväksi erityisesti nuorelle koiralle. Lue, miksi koiranpennun ruokintaa tulisi monipuolistaa.


Suosittelemme

Kunnon puruluut jokaiselle puruvoimalle

Euroopassa valmistetut Kunnon puruluut ovat erityisen tuoksuvia ja maistuvia puruluita. Uutuussarjaan sisältyy kahdeksan herkullista makuvaihtoehtoa.

Lue lisää

Valitse kotimainen koiranruoka

Hau-Haun kotimaiset kuivaruoat sisältävät runsaasti lihaa sekä lempeää kauraa ja pehmeää riisiä tukemaan koirasi vatsan hyvinvointia.
Tutustu tuotteisiin

Viljaton Makupala-sarja

Herkullisiin Viljattomiin Makupaloihin lisätyt ravintoaineet auttavat tukemaan koirasi hyvinvointia herkuttelun ja koulutushetkien lomassa. Uudesta Makupala-sarjasta löydät neljä maistuvaa ja koirasi terveyttä tukevaa vaihtoehtoa.

Tutustu sarjaan

Hyvä koiranruoka sujuvaan arkeen

Lemmikistä huolehtimisen ei tarvitse lisätä stressiä arkeesi. Hyvä koiranruoka paitsi sopii koirallesi ja kukkarollesi, helpottaa myös arkeasi.

Lue lisää

Pentuarki

Kuuluuko perheeseesi koiranpentu tai suunnitteletko koiranpennun hankintaa? Kokosimme hyödyllistä tietoa ja vinkkejä auttamaan, jotta pentuarki olisi mahdollisimman sujuvaa.

Lue lisää

Miksi ruokamme on edullista?

Haluaisitko ruokkia koirasi hyvällä ja edullisella koiranruoalla? Katso syyt, joiden ansiosta voimme tarjota hyvää ja edullista koiranruokaa jokakoiranoikeuksia vaalien.

Lue lisää

Viljattomat koiran makupalat

Maukas palkka on jokakoiranoikeus, ja siksi olemme kehittäneet uudet herkulliset Viljattomat Makupalat koirille. 

Lue lisää

HYVÄ RUOKA ON JOKAKOIRANOIKEUS

Uskomme, että jokakoiranoikeudet kuuluvat tasapuolisesti kaikille koirille. Jokakoiranoikeuksista tärkein on koiran oikeus laadukkaaseen ja maistuvaan ruokaan. Siksi haluamme varmistaa, että hyvää ja ravitsevaa ruokaa saa helposti ja järkevällä hinnalla.