Hau-Hau Champion viljaton koiranruoka

Viljaton koiranruoka herkkävatsaisille

Viljaton koiranruoka tarkoittaa koiranruokaa, jonka raaka-aineena ei ole käytetty vehnää, ohraa, kauraa, maissia, riisiä tai muita viljoja. Koiran kuivaruoka tarvitsee sidosaineeksi tärkkelystä, minkä vuoksi kuivaruoissa täytyy käyttää jotain hiilihydraattien eli tärkkelyksen lähdettä.

Viljattomissa koiranruoissa viljat on yleensä korvattu vaihtoehtoisilla hiilihydraattien ja kuitujen lähteillä, kuten perunalla ja herneellä.

Voiko koira syödä viljaa?

Hyvin kypsennetty riisi, kaura ja maissi ovat usein sopivia koiralle. Sen sijaan vehnän ja soijan kaltaiset halvat raaka-aineet sulavat huonosti koiran suolistossa ja saattavat allergisoida koiraa. Koiranruokapakkauksesta onkin syytä tarkistaa koiranruoan sisältämät hiilihydraatinlähteet ja varmistaa, että liha tai kala on mainittu ainesosaluettelossa ensimmäisenä. Lue lisää, miten voit arvioida koiranruoan laatua.

Miksi valita viljaton koiranruoka?

Viljat sisältävät hiilihydraatteja, joille ei ole koiran ruokavaliossa suurta tarvetta. Koiran elimistö osaa kuitenkin hyödyntää hiilihydraatteja energianlähteenä, ja koiran täytyy saada jonkin verran kuituja, jotta sen ruoansulatus toimii kunnolla.

Liha on ensisijaista ravintoa koiralle, sillä koira saa elimistönsä tärkeimmät rakennusaineet ja energiansa pääasiassa eläinproteiinista ja -rasvasta. Liiallinen määrä hiilihydraatteja koiran ruokavaliossa heikentää ravinteiden imeytymistä ja voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja.

viljaton koiranruoka ja sen raaka-aineet, Hau-Hau Champion

Kokeile viljatonta koiranruokaa herkkävatsaiselle koiralle

Joskus käy niin, että kaikki viljaa sisältävät ruoat saavat koiran mahan sekaisin. Tällöin kyse voi olla siitä, että koiran elimistö on herkistynyt tietyille viljoille. Sopimaton ruoka voi aiheuttaa koiralle erilaisia vatsavaivoja ja allergiaoireita:

  • Koira haisee pahalta ja pieree.
  • Koiralla on usein ripulia tai ummetusta.
  • Koiran kakka on löysää tai limaista.
  • Koiraa närästää.
  • Koiran iho kutiaa tai hilseilee.
  • Koira rapsuttaa usein esimerkiksi korviaan, ja sillä voi olla toistuvia korvatulehduksia.
  • Koiralle tulee ihottumaa.

Viljoja sisältävän koiranruoan vaihtaminen viljattomaan koiranruokaan saattaa auttaa koiran ruoansulatusvaivoihin ja iho-oireisiin. Ruoan vaihtaminen kannattaa kuitenkin tehdä vaiheittain, jotta koiran suolistolla on aikaa tottua kunnolla uuteen ruokaan. Lue vinkkimme koiran ruoan vaihtamiseen.

Viljat eivät ole ainoa mahdollinen syy oireille, sillä koira voi olla herkistynyt myös jollekin muulle koiranruoan sisältämälle ainesosalle, kuten tietylle proteiinille. Tällöin kannattaa suosia koiranruokia, jotka sisältävät helposti sulavia ja yleensä hyvin siedettyjä proteiininlähteitä. Hau-Hau Champion Viljattomissa koiran kuivaruoissa sopivia vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi Lammasta ja kalkkunaa tai korkean lihapitoisuuden kalapohjainen Lohta ja silliä.

Eläinlääkärin pakeille on syytä mennä, jos ruokavalion muutos ei helpota koiran oireita, oireet pahenevat tai koiran yleiskunto heikkenee. Herkkävatsaisen koiran ruokavaliota voi suunnitella myös yhdessä eläinlääkärin kanssa.

Viljattomat vaihtoehdot

Hau-Haun valikoimasta löydät viljattomien kuivaruokien lisäksi myös maistuvat koiranherkut, annosateriat, koiranmakkarat ilman viljaa. Tutustu tuotteisiin ja löydä koirasi suosikki.

Viljaton kuivaruokasarja

Herkkävatsaisille ja viljoille herkistyneille koirille suunnitellut viljattomat kuivaruoat sisältävät vain hyvin sulavia raaka-aineita. Reseptiin lisätty tuore liha takaa maistuvuuden!

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Viljattomat koiranherkut

Hau-Haun Viljattomat koiranherkut sisältävät reilusti tuoretta lihaa, eivätkä lainkaan viljoja. Pehmeät herkut on helppo paloitella pienemmiksi paloiksi!

TUTUSTU TUOTTEISIIN