Elämää koiran kanssa

Koiran hankkiminen on tärkeä ja huolellinen päätös, sillä moni koira elää 10–15-vuotiaaksi. Elämä koiran kanssa on täynnä iloisia hetkiä ja pyyteetöntä rakkautta, mutta myös hetkittäistä huolta koiran voinnista. Koiran kanssa eläminen voi joskus yllättää harkitsevimmankin koiranomistajan haasteellisuudellaan.

Eri vuodenajat, kuten talven pakkanen ja syksyn kurakelit, tuovat omat haasteensa koira-arkeen. Koiranomistajan on hyvä tietää, kuinka luonnossa asustelevat käärmeet, punkit ja loiset vaikuttavat koiran hyvinvointiin. Lisäksi kesän tuomien koiran lämpöhalvausten ja sinilevämyrkytysten oireisiin on hyvä osata reagoida.

Haasteiden mukana tulevat myös voittamattomat, iloiset hetket koiran kanssa. Koira voi olla loistava reissukaveri, ja sen kanssa voi harrastaa monenlaista mukavaa. Pitämällä koiran terveydestä hyvää huolta koirasta saa mitä iloisinta seuraa useiksi vuosiksi!
 

Koiran hankinta ja koiranpennut

Hau-Hau Koiranpennun koulutus

Koiranpennun koulutus – Tommy Wirénin parhaat vinkit

Huolellinen koiranpennun koulutus luo pohjan sujuvalle arjelle koiran kanssa. Tässä artikkelissa Koti koiralle -ohjelmasta tuttu koirankouluttaja Tommy Wirén kertoo tärkeimmät asiat, jotka koiranpennulle kannattaa opettaa sen ensimmäisen elinvuoden aikana. 

Hau-Hau Pentu tulee taloon videot

Pentu tulee taloon: koirankouluttajan videovinkit

Olemme julkaisseet yhteistyössä Koti koiralle -ohjelmastakin tutun koirankouluttaja Tommy Wirénin kanssa pentuarjesta kertovan videosarjan, josta saattaa olla apua koiran hankintapäätöstä tehdessä. Lue lisää ja katso videot.
Koiran kodinvaihto Hau-Hau

Koiran kodinvaihto

Minkä tahansa lemmikin ottamisen täytyy aina olla tarkkaan harkittu päätös. Jokaisen elämä on kuitenkin täynnä yllätyksiä, ja rakkaalle lemmikille voi joutua etsimään uuden kodin. Lue, mitä koiran kodin vaihtamisessa kannattaa huomioida.


Elämää koiran kanssa

Koiran ääniarkuus Hau-Hau Champion

Koiran ääniherkkyys

Ääniherkkyys on koirilla yleistä, sillä noin joka kolmas koira on ääniarka. Ääniherkistä koirista noin puolet pelkää useita eri ääniä. Lue vinkkimme äänipelon helpottamiseen.
Hau-Hau Champion koira yksinolo

Vinkit koiran yksinoloon

Koira kannattaa opettaa yksinoloon riittävän pienin askelin pikkupennusta lähtien, jotta koiralle ei kehity eroahdistusta. Lue, kuinka koiraa voi opettaa olemaan yksin ja ehkäistä eroahdistusta.
Koiran kanssa harrastaminen Hau-Hau Champion.

Koiran kanssa harrastaminen

Koiran kanssa harrastaminen on hauskaa yhdessä tekemistä koiralle ja omistajalle. Lue, mitä koiran kanssa voi harrastaa ja miten valitset sinulle ja koirallesi sopivan lajin.


Terveystietoa

Hau-Hau Champion Koiran ihon ja turkin hyvinvointi

Koiran iho-ongelmat

Turkin ja ihon kunto on tärkeä osa koiran hyvinvointia. Jotta koiran iho ja turkki pysyvät hyvässä kunnossa, asianmukainen hoito sekä sisäisesti että ulkoisesti on tarpeen. Lue lisää koiran turkin ja ihon hoidosta.
Koiran allergiat Hau-Hau Champion

Koiran allergiat

Koiran kutiseva iho ja muut iho-ongelmat sekä sitkeät korvatulehdukset voivat johtua koiran ruoka-aineallergiasta tai atopiasta. Lue lisää koiran allergioista.


Vaihtuvien vuodenaikojen haasteet

Koiran kyyn purema Hau-Hau Champion.

Koiran kyyn purema

Mitkä ovat kyyn pureman oireet koiralla? Tarkista, miten koiran kanssa tulee toimia kyyn pureman sattuessa.
Koira tulee suojata kylmältä Hau-Hau Champion.

Koirat ja pakkanen

Miten huomata koiran paleltumisen merkit? Lue, kuinka koiran paleltumia voidaan ehkäistä ja hoitaa.

KOIRAKANSAN VALINTA JO VUODESTA 1955

Hau-Hau Championin laajasta tuotevalikoimastamme löydät laadukkaat tuotteet koirallesi – helposti ja edullisesti päivittäistavarakaupoista. Ensiluokkaisen laadun takeena on huippuluokan tuotekehitys ja vuosikymmenten kokemus. Annamme kaikille tuotteillemme 100 % tyytyväisyystakuun.