Koiranpennun hankintaa tulee miettiä tarkkaan Hau-Hau Champion.

Koiranpennut

Pennusta kunnon koirakansalaiseksi

Koiranpentu on luovutusikäinen aikaisintaan 7-8 viikon iässä. On hyvä muistaa, että pentu on kuitenkin pentu hyvin pitkään myös uuteen kotiinsa muuttamisen jälkeen, eikä siltä voida vielä odottaa aikuisen koiran taitoja. Sisäsiisteyden ja muiden arjen käytöstapojen opettaminen pennulle kysyy omistajalta aikaa, kärsivällisyyttä ja runsaasti toistoa.

Tarvikkeet koiranpennulle

Ennen koiranpennun kotiutumista on hyvä tarkistaa, että kaikki tarpeelliset tarvikkeet on hankittuna valmiiksi. Näin pennun kotiutuminen on helpompaa ja stressitömämpää myös itsellesi. 

Panta ja talutin

 • Pienelle pennulle sopii usein kevyt ja kestävä nylonpanta tai valjaat.
 • Älä käytä pennulla kuristuspantaa tai metallipantaa.
 • Pannan tulee olla tarpeeksi napakka, jotta pentu ei pääse vetkuttelemaan siitä irti – kuitenkin ilman, että se kuristaa tai hiertää koiran kaulaa.
 • Kaulapantaan kannattaa hankkia tunnistuslaatta, josta löytyy koiran nimi, omistajan nimi sekä puhelinnumero.

Pentuaikana kannattaa totuttaa pentu kulkemaan lyhyessä parin metrin pituisessa hihnassa, jotta se tottuu kulkemaan sinun kävelyvauhtisi mukaan. Kelataluttimen voit ottaa käyttöön, kun pentu on oppinut kävelemään lenkillä rauhallisesti ja pystyt kontrolloimaan pennun liikkumista paremmin.

Ruoka- ja vesikuppi

 • Ruoka- ja vesikuppeja on tarjolla monissa eri väreissä, koissa ja materiaaleissa. Muovinen kuppi on kevyt ottaa matkalle mukaan, mutta naarmuntuessaan sen pintaan kerääntyy herkästi bakteerikasvustoa. Siksi onkin hyvä, että valittu kuppi on konepestävä ja riittävän kovaa materiaalia.
 • Ruostumattomasta teräksestä tehdyt metallikupit sekä keraamiset kupit ovat kestäviä. Keraamiset kupit eivät painonsa vuoksi yleensä joudu pennun leikkikaluiksi.

Peti ja kuljetustarvikkeet

 • Pentu on hyvä opettaa tunnistamaan oma nukkumapaikkansa jo alusta alkaen. Oma peti on koiralle paikka, jossa se voi olla rauhassa ja tuntea olonsa turvalliseksi.
 • Matkustaminen on turvallisempaa ja helpompaa, kun pennulla on kuljetushäkki, jossa oma peti tuo sille turvaa ja mukavuutta matkustamiseen. 

Muita tarpeellisia tarvikkeita:

 • Kynsisakset
 • Punkkipihdit
 • Pehmeä harja tai kampa
 • Hellävarainen shampoo ja hoitoaine
 • Koirien hammasharja ja –tahna
 • Pyyhe
 • Pennulle sopivat lelut, herkut ja luut
"Lapinporokoira koiranpennut"
Koiranpentu on luovutusiässä aikaisintaan 7-8 viikon ikäisenä.

Mitä ruokaa koiranpennulle?

Koiranpentu on siirtynyt emonmaidosta penturuokaan ennen luovutusikää. On usein suositeltavaa, että pentu jatkaa samalla koiranruoalla, mitä se on tottunut syömään kasvattajansa luona. Halutessasi voit monipuolistaa tai vaihtaa penturuokaa pikkuhiljaa, kun pentu on ehtinyt kotiutua uuteen kotiinsa. Penturuoka sisältää kaikki pennun terveelliseen kasvuun vaaditut ravintoaineet oikeassa suhteessa. Lue lisää koiranpennun ruokinnasta.

Penturuuan lisäksi pentu tarvitsee paljon virikkeitä ja tekemistä. Aktivointilelut sekä temppujen opettaminen herkkujen avulla antavat pennulle sen tarvitsemaa aivotyötä sekä takaa paremmat yöunet niin omistajalle kuin pennullekin. Turvalliset puruluut sekä purulelut säästävät kenkiäsi ja huonekalujasi pienten naskalien jäljiltä. Lue lisää puruluiden hyödyistä.

Muista valvoa pentuasi aina sen syödessä luita tai leluja. Pennut eivät osaa aina hillitä puremistaan tai leikkejään ja voivat vahingossa nielaista lelun osia tai ahmia luita liian isoissa paloissa.

Pissantuoksuinen pentuaika vilahtaa ohi hujauksessa ja hyvin nopeasti sinulla onkin kotonasi kuriton teinikoira!

Koiranpennun ruokinta Hau-Hau.

Mitä koiranpentu syö ja kuinka usein pentua kuuluu ruokkia?

Katso vinkkimme koiranpennun ruokintaan.

Katso vinkit

Hau-Hau vehnätön koiran ruoka

Vehnättömät koiranruoat

Hau-Haun koiranruoat ovat maistuneet suomalaisille koirille jo yli 60 vuoden ajan. Eri kokoisten ja ikäisten koirien erityistarpeisiin suunnitellut kuivaruoat sisältävät runsaasti lihaa, eikä lainkaan vehnää.

Tutustu kuivaruokiimme

Hau-Hau Champion koiranruoka

Tunnistatko laadukkaan koiranruoan?

Koiran ruoan hinta tai myyntipaikka ei aina kerro totuutta ruoan laadusta. Jos et ole koskaan aiemmin katsonut, mitä ostamasi koiranruoka sisältää, nyt on sen aika! Lue, mitä koiranruoan tuoteselosteesta kannattaa erityisesti huomioida.

LUE LISÄÄ