Koiranpennun hankintaa tulee miettiä tarkkaan Hau-Hau Champion.

Koiranpennut

Pennusta kunnon koirakansalaiseksi

Koiranpentu on luovutusikäinen aikaisintaan 78 viikon iässä. On hyvä muistaa, ettei pennulta voi odottaa aikuisen koiran taitoja vielä pitkään aikaan uuteen kotiin muuttamisen jälkeen. Sisäsiisteyden ja muiden arkitaitojen opettaminen pennulle kysyy omistajalta aikaa, kärsivällisyyttä ja runsaasti toistoja.

Hyvä peruskoulutus sekä pennun riittävä sosiaalistaminen erilaisiin ympäristöihin, ihmisiin ja koiriin antavat erinomaisen pohjan mukavalle arjelle koiran kanssa. Muista myös opettaa koira yksinoloon.

Harkitsetko vasta koiranpennun hankintaa? Lue vinkkimme, mitä asioita kannattaa pohtia ennen koiran ottamista.

Tarvikkeet koiranpennulle

Ennen koiranpennun kotiutumista on hyvä tarkistaa, että kaikki tarpeelliset tarvikkeet on hankittuna valmiiksi. Näin pennun kotiutuminen on helpompaa ja stressittömämpää myös itsellesi.

Panta ja talutin

  • Pienelle pennulle sopii usein kevyt ja kestävä nylonpanta tai valjaat.
  • Älä käytä pennulla kuristuspantaa tai metallipantaa.
  • Pannan tulee olla tarpeeksi napakka, jotta pentu ei pääse vetkuttelemaan siitä irti – kuitenkin ilman, että se kuristaa tai hiertää koiran kaulaa.
  • Kaulapantaan kannattaa hankkia tunnistuslaatta, josta löytyy koiran nimi, omistajan nimi sekä puhelinnumero.

Pentuaikana pentu kannattaa opettaa kulkemaan lyhyessä, parin metrin pituisessa hihnassa, jotta se tottuu kulkemaan sinun kävelyvauhtisi mukaan. Kelataluttimen voit ottaa käyttöön, kun koira on oppinut kävelemään lenkillä rauhallisesti ja pystyt kontrolloimaan sen liikkumista paremmin.

Ruoka- ja vesikuppi

  • Ruoka- ja vesikuppeja on tarjolla monissa eri väreissä, koissa ja materiaaleissa. Muovinen kuppi on kevyt ottaa matkalle mukaan, mutta naarmuntuessaan sen pintaan kerääntyy herkästi bakteerikasvustoa. Siksi onkin hyvä, että valittu kuppi on konepestävä ja riittävän kovaa materiaalia.
  • Ruostumattomasta teräksestä tehdyt metallikupit ja keraamiset kupit ovat kestäviä. Keraamiset kupit eivät painonsa vuoksi yleensä joudu pennun leikkikaluiksi.

Peti ja kuljetustarvikkeet

  • Pentu on hyvä opettaa tunnistamaan oma nukkumapaikkansa jo alusta alkaen. Oma peti on koiralle paikka, jossa se voi olla rauhassa ja tuntea olonsa turvalliseksi.
  • Matkustaminen on turvallista ja helppoa, kun pennulla on kuljetushäkki, jossa oma peti tuo sille turvaa ja mukavuutta matkustamiseen.
  • Jos koira matkustaa muualla kuin kuljetushäkissä, sen täytyy olla kytkettynä asianmukaisesti turvavöihin. Lue lisää koiran kanssa matkustamisesta.

Muita tarpeellisia tarvikkeita:

Mitä ruokaa koiranpennulle?

Koiranpentu on siirtynyt emonmaidosta kiinteään penturuokaan ennen luovutusikää. On usein suositeltavaa, että pentu jatkaa samalla koiranruoalla, mitä se on tottunut syömään kasvattajansa luona. Halutessasi voit monipuolistaa tai vaihtaa penturuokaa pikkuhiljaa, kun pentu on ehtinyt kotiutua uuteen kotiinsa. Penturuoka sisältää kaikki pennun terveelliseen kasvuun vaaditut ravintoaineet oikeassa suhteessa. Lue lisää koiranpennun ruokinnasta.

Penturuoan lisäksi pentu tarvitsee paljon virikkeitä ja tekemistä. Aktivointilelut sekä temppujen opettaminen herkkujen avulla antavat pennulle sen tarvitsemaa aivotyötä sekä takaavat paremmat yöunet niin omistajalle kuin pennullekin. Turvalliset puruluut sekä purulelut säästävät kenkiäsi ja huonekalujasi pieniltä naskalihampailta. Mitä muuta hyötyä puruluista pureskelusta on koiralle?

Muista valvoa pentuasi aina sen syödessä luita tai leluja. Pennut eivät osaa aina hillitä puremistaan tai leikkejään ja voivat vahingossa nielaista lelun osia tai ahmia luita liian isoissa paloissa.

Pissantuoksuinen pentuaika vilahtaa ohi hujauksessa, ja hyvin nopeasti sinulla onkin kotonasi velmuileva teinikoira!

Koiranpennun ruokinta Hau-Hau.

Koiranpennun ruokinta

Koiranpennun ruoan määrä riippuu penturuoasta sekä pennun iästä ja rodun koosta. Tarkan annosteluohjeen löydät penturuoan ruokintaulukosta. Katso vinkkimme koiranpennun ruokintaan.

Katso vinkit

Kuivaruoka koiranpennuille ja emoille

Olemme kehittäneet pentuja ja odottavia emoja varten maissittoman reseptin kasvattajakerholaisilta saamiemme toiveiden perusteella. Hau-Hau Champion Kanaa ja riisiä pennuille ja emoille tukee entistä paremmin koiran kasvun ja kehityksen kannalta erityisen tärkeää elämänvaihetta.

Tutustu penturuokaan

Kaipaatko lisää vinkkejä pentuarkeen?

Onko sinulla jo koiranpentu kotona tai harkitsetko koiran hankintaa? Löydät sivuiltamme paljon hyödyllistä tietoa pentuarjen tueksi. Lue esimerkiksi koiranpennun ruokinnasta ja katso koirakouluttaja Tommy Wirénin vinkit pentuarkeen.

LUE LISÄÄ