Hau-Hau Champion puruluu ja koira

Koiran puruluut antavat maistuvaa puuhaa koiralle

Puruluut ovat usein hyvä keino tarjota koiralle lajityypillistä puuhaa. Koiralle syöminen ei ole ainoastaan energian ja ravintoaineiden tankkausta, vaan myös tärkeä osa lajityypillistä käyttäytymistä, johon kuuluu ruoan etsiminen, pureskelu ja repiminen.

Pelkkä kuivaruoka ei välttämättä täytä kaikkia koiran syömiskäyttäytymiseen liittyviä tarpeita, minkä vuoksi koiran on hyvä saada säännöllisesti luvallista pureskeltavaa. Pureskelun tarve voi olla joillain koirilla niin voimakas, että koira järsii huonekaluja tai repii sohvatyynyjä, ellei muuta pureskeltavaa ole tarjolla.

Mitä hyötyä puruluiden pureskelusta on koiralle?

Pureskelu auttaa koiraa stressinhallinnassa, sillä se vapauttaa koiran elimistössä endorfiineja eli hyvää oloa tuottavia hormoneja. Stressaantunut koira saattaakin yrittää rauhoittaa itseään tuhoamalla vaikkapa kenkiä tai kaukosäätimiä. Puruluu on usein hyvä ja turvallinen apu esimerkiksi koiran stressiin lievittämiseen tai vilkkaan koiran rauhoittamiseen.

PURULUIDEN PURESKELU ON SEKÄ MIELUISAA ETTÄ KOIRAA AKTIVOIVAA PUUHAA, JOKA PITÄÄ TYLSYYDEN LOITOLLA. TUTUSTU HAU-HAUN KESTÄVIIN JA HOUKUTTELEVIIN KUNNON PURULUIHIN.

Henkisen hyvinvoinnin lisäksi puruluiden kaluaminen on helppo ja tehokas tapa edistää koiran hampaiden ja suun terveyttä. Puruluiden pureskelu puhdistaa mekaanisesti koiran hampaita ja ikeniä, joten sekä pentujen että aikuisten koirien hampaille on hyväksi saada riittävän usein kunnollista pureskeltavaa. Lue lisää koiran hampaiden hoidosta.

"Kuvituskuva puruluut"

Turvallisia pureskeluhetkiä

Koiran on turvallisempaa syödä koirille suunniteltuja puruluita kuin esimerkiksi grilliruoasta jääneitä luisia tähteitä. Valitse koirallesi sen kokoon ja puruvoimaan sopiva puruluu. Hau-Haun Kunnon puruluista esimerkiksi vuotarullat sopivat isommalle pureskelijalle, kun taas patukat ovat hyviä pikkukoiralle. Nirsolle koiralle voi maistua parhaiten lihaa sisältävät purutuotteet, joiden eri makuvaihtoehdoista löydät varmasti koirasi suosikin.

Opi tunnistamaan, millainen pureskelija koirasi on: kaluaako se samaa puruluuta monta päivää vai hotkaisee luun kuin luun hetkessä. Näin tiedät, mitkä ovat omalle koirallesi parhaimpia ja turvallisimpia puruluita. Tarjoa puruluita koiralle kohtuudella, enintään 10 % koiran päivittäisestä energiantarpeesta. Puruluut eivät korvaa koiran päivittäisiä aterioita.

MUISTA AINA VALVOA KOIRAASI SEN SYÖDESSÄ LUITA. AHNE KOIRA VOI YRITTÄÄ NIELAISTA PURULUUN LIIAN ISOISSA PALOISSA TAI IRROTTAA SOLMULUUSTA OSIA AIHEUTTAEN NÄIN HENGENVAARALLISEN TUKEHTUMISRISKIN.

Varmista, että koira saa syödä puruluunsa rauhassa. Jos koiraa häiritään, se ei välttämättä malta pureskella ja saattaa yrittää nielaista luun kokonaisena.

Koiranpennun puruluut

Koiran tarve pureskeluun on synnynnäinen, ja se alkaa jo pikkupentuna. Puruluut auttavat koiranpentua purkamaan energiaa sallittuun tekemiseen pennulle mielekkäällä ja maistuvalla tavalla. Lisäksi pureskelu lievittää ienten kutinaa, kun koiranpennun hampaat vaihtuvat.

Valitse pennulle turvallinen puruluu, joka sopii pienille naskalihampaille. Esimerkiksi täyteluut sekä pienet kierretikut mahtuvat hyvin pienen pennun suuhun ja antavat tarpeeksi vastusta hampaille. Isommalle pennulle pururulla voi olla parempi vaihtoehto kuin pieni purutikku. Myös kotimainen kanan siipiherkku on hyvä pureskeltava, ruokaisa välipala pennulle. Mitkä muut Hau-Haun tuotteet sopivat pennuille? Katso tuotesuosituksemme ja lue lisää mitkä kaikki tuotteemme sopivat koiranpennuille. Voit lukea lisää myös koiranpennun ruokinnasta.

Tutustu puruluuvalikoimaamme

Hau-Hau Champion -puruluiden pureskeleminen vähentää stressiä tarjoamalla koirallesi lajityypillistä puuhaa ja virikkeitä. Löydät valikoimastamme vehnättömät ja viljattomat vaihtoehdot eri suuruisille puruvoimille sekä eri makumieltymyksiin.

Tutustu valikoimaan

Koiran palkitseminen ja herkuttelu

Kuinka paljon koiralle saa antaa herkkuja? Lue vinkit turvalliseen herkutteluun!

Lue lisää