Hau-Hau koiranelämää tassut ja kura

Koiran tassut ja kurakelit

Erityisesti syksyllä lisääntyvät sateet ja sen myötä kurakelit ovat haaste koiran ihon terveydelle. Kovimmassa rasituksessa lian ja kosteuden suhteen ovat tassut ja kynsien alue. Jatkuva kosteus ja päivän mittaan tapahtuvat lenkit märillä keleillä pitävät tassujen ihon pitkin päivää kosteina.

Koiran tassujen puhdistus ja hoito

Tassujen pyyhkiminen pyyhkeellä ja suihkutus lenkin jälkeen vähentää lian määrää iholla. Erittäin likaiset tassut voi pestä miedolla, koirille tarkoitetulla shampoolla. On kuitenkin hyvä muistaa, että intensiivinen ja useita kertoja päivässä tapahtuva ihon peseminen apuaineilla voi aiheuttaa ihon kuivumista. Tassujen alueen karvat kannattaa pyrkiä pitämään lyhyinä, jolloin kura kiinnity tassuihin yhtä helposti. Karvojen liukkautta voi lisätä erilaisilla tassuvahoilla: liukkaaseen karvaan kura ei tartu niin helposti. Lue koiran ihon ja turkin hoidosta.

Oikein kuraisilla keleillä herkkätassuisen koiran tassut voi suojata veden- ja kurankestävillä suojatossuilla. Tossuja käytettäessä tassuille ei tule niin paljon ihoa kuivattavia toistuvia pesuja, eivätkä ne jatkuvasti kastu ja likaistu ulkoillessa. Mikäli koiran tassut jatkuvasti kutisevat, punoittavat tai muuten oireilevat, ole yhteydessä eläinlääkäriin.

Koiran ihon ja turkin hoito

Turkin ja ihon kunto on tärkeä osa koiran hyvinvointia. Jotta koiran iho ja turkki pysyvät hyvässä kunnossa, asianmukainen hoito sekä sisäisesti että ulkoisesti on tarpeen.

Lue lisää

Koirat ja pakkanen

Paleleva koira voi nostella tassujaan, ontua, ulista, köyristää selkäänsä, täristä tai kieltäytyä liikkumasta. Pakkassäällä lenkkeillessä on tärkeää tarkkailla koiran käytöstä. Miten huomata koiran paleltumisen merkit?

LUE LISÄÄ