Hau-Hau Champion koira

Koiran herkut ja palkitseminen

Erilaiset koiran herkut, makupalat ja namit sopivat niin koiran herkutteluhetkiin, koulutukseen, leikkeihin kuin aktivointiinkin. Liiallinen herkuttelu saattaa kuitenkin johtaa terveydelle vaaralliseen koiran ylipainoon. Siksi koiranherkuiksi kannattaa valita ravintoarvoltaan hyviä tuotteita, jotka kohtuudella nautittuna eivät tee haittaa koiralle.

Turvallista herkuttelua

Herkuilla ei voi korvata koiran päivittäin tarvitsemaa täysravintoa, vaan niitä tulee tarjota kohtuudella. Herkkujen ja puruluiden tarjoilun nyrkkisääntönä voidaan pitää 10 %:a koiran päivittäisestä ruokamäärästä. Koiran herkkujen sijasta koiraa voi myös palkita täysravinnoilla, kuten koiran kuivaruualla tai märkäruualla, jolloin koira saa osan ruoastaan jo treeneissä.

Koiranpentujen sekä pienten rotujen koirien herkuttelussa kannattaa olla erityisen tarkkana. Herkut sisältävät usein erittäin runsaasti proteiinia ja ne ovat kuivia tuotteita, ja näin voivat suurissa määrin annettuna rasittaa pennun tai pienen koiran munuaisia. Pienen koiran päivittäinen energiantarve täyttyy helposti, joten runsaasti treenaavan pikkukoiran kannattaakin korvata osa herkuista esim. kuivaruoalla. Kuten ihmistenkin herkkupäivissä  myös koirien herkuttelussa kohtuus on valttia.

Ihmisten ruoka ja herkut eivät ole suunniteltu koiran tarpeisiin sopiviksi. Nakit ja makkarat sisältävät mm. runsaasti suolaa ja rasvaa, joka voi aiheuttaa koiralle helposti lisäkiloja tai aiheuttaa vatsavaivoja. Myös monet ihmisen herkut, kuten suklaa ja ksylitoli ovat koiralle vaarallisia, joten ne kannattaa pitää visusti koiran ulottumattomissa.

Erilaiset koiranherkut sopivat eri tarkoituksiin

Koiraharrastuksiin ja koirankoulutukseen kannattaa varata runsaasti pienikokoisia herkkuja tai pehmeitä, helposti paloiteltavia herkkuja, joita koiran on helppo niellä jopa liikkeessä. Euroopassa valmistetut gluteenittomat Hau-Haun Makupalat on suunniteltu etenkin iloisiin harrastushetkiin ja nuuskunenän namietsintöihin.

Hyviä vaihtoehtoja koiran aktivointiin ja palkitsemiseen ovat myös suositut täyslihaherkut, joita on helppo paloitella pienemmiksi herkkupaloiksi. Hau-Haun Suomessa valmistetut kuivatut eläintenosat maistuvat usein nirsommallekin herkuttelijalle ja ovat oiva tapa tarjota koiran hampaille tärkeää puuhaa. Herkkävatsaisille koirille voivat sopia erilaiset viljattomat koiranherkut. Funktionaaliset herkut sisältävät erilaisia marjoja tai yrttejä, jotka auttavat tukemaan koirasi hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja ovat samalla maistuvan lihaisia makupaloja.

Isokokoiset herkut, kuten Viron tehtaallamme valmistetut Viljattomat Herkut sopivat myös suuremmaksi palkkioksi sekä koiran hemmotteluhetkiin. Hau-Hau Viljattomat koiranherkut ovat myös ihanan pehmeitä, joten ne on helppo paloitella pienemmiksi paloiksi. Kiinteän koostumuksensa ansiosta ne eivät myöskään murene tai tahmaa treenitakin taskuja.

Koiranmakkaran käyttö herkkuina

Helposti paloiteltava koiranmakkara sopii mainiosti vaihtoehtoiseksi treeninamiksi. Viljatonta koiranruokaa suosiville koirille voit kokeilla Viljattomia koiranmakkaroitamme.

  1. Pilko makkara sopivankokoisiksi kuutiopaloiksi ja pakasta.

  2. Ota haluttu määrä sulamaan pari tuntia ennen treenejä.

  3. Palkitse koiraa maukkailla herkkupaloilla!

Jos treeninameja jää yli, ne säilyvät jääkaapissa pari päivää. Katso myös muut vinkit koiranmakkaran käyttöön.

Hau-Hau Champion koiran harrastukset

Koiran kanssa harrastaminen

Koiran kanssa harrastaminen on hauskaa yhdessä tekemistä koiralle ja omistajalle, parhaimmillaan koko perheelle. Mutta mitä hyötyä harrastamisesta on? Miten päästä alkuun ja kuinka valita se oikea lajiviidakosta? Minkä ikäisen koiran kanssa voi aloittaa ja mitä käytännön asioita tulisi tietää?

Lue lisää

Hau-Hau Viljattomat Makupalat

Vastustamattomat Viljattomat Makupalat

Herkullisiin Viljattomiin Makupaloihin lisätyt ravintoaineet auttavat tukemaan koirasi hyvinvointia herkuttelun ja koulutushetkien lomassa. Makupala-sarjasta löydät neljä maistuvaa ja koirasi terveyttä tukevaa vaihtoehtoa: lohta ja nokkosta, taimenta ja oreganoa, kanaa ja puolukkaa sekä oma kanaherkku pennuille.

Tutustu makupaloihin