Hau-Hau Champion koira

Koiran herkut ja palkitseminen

Miten valitset sopivimmat koiran herkut eri tilanteisiin? Kokosimme tähän artikkeliin vinkit turvalliseen ja monipuoliseen herkutteluun. Jos haluat oppia näppäriä tapoja, kuinka hyödyntää koiran herkkuja eri tilanteissa, kannattaa lukea eteenpäin! Samalla saat tietoa Hau-Haun kattavasta koiran herkkujen valikoimasta.

"Koiran herkut ja palkitseminen Hau-Hau Champion Mehevät herkut, koiran namit"

Lempiherkku on jokakoiranoikeus

Meillä jokaisella on omat suosikkiherkkumme, niin myös koirilla. Tuoreesta lihasta valmistetut Hau-Haun Mehevät Lantit, Ruudut ja Tangot takaavat makunautinnon jokaiselle koiralle niin treeneihin kuin hemmotteluhetkiin.

Tervetuloa Mehevien makuelämysten maailmaan 

Hau-Haun Mehevät koiran herkut ovat jokaisen nelijalkaisen makoisa unelma! Nämä lihaisasta taikinasta muovaillut viljattomat koiran herkut ovat kuin käsin tehtyjä makupaloja, jotka sisältävät jopa 90 % tuoretta lihaa. Hurmaavan tuoksuiset herkut on helppo murtaa käsin murustelematta.

Mehevien koiran herkkujen valikoimasta löydät sekä monoproteiinisia että täysin kanattomia vaihtoehtoja. Monoproteiiniset herkut sisältävät nimensä mukaisesti vain yhtä eläinproteiininlähdettä.

Viljattomuutensa ansiosta Mehevät koiran herkut voivat sopia myös herkkävatsaiselle koiralle. Erimuotoisista ja -kokoisista Mehevistä Ruuduista, Lanteista ja Tangoista valikoit juuri teidän käyttöön sopivimmat makupalat.

Olemme höystäneet Meheviä herkkureseptejä ravintorikkailla ainesosilla, kuten kylmäpuristettujen mehujen sivutuotantona syntyvillä marjapuristeilla, luontaisesti antioksidanttisella rosmariinilla tai merilevällä. Oma asiantuntijatiimimme Suomessa on kehittänyt Mehevien herkkujen reseptin, ja valmistamme herkut omalla tehtaallamme Virossa.

Klikkaa tästä lisätietoja Hau-Haun Mehevistä herkuista, ja löydä oman koirasi suosikit!

"Koiran herkut ja palkitseminen Hau-Hau Champion Mehevät herkut Viljattomat herkut Koiran namit"

Mitkä koiran herkut sopivat koirallesi parhaiten? 

Kun koirasi saa riittävästi laadukasta perusruokaa ja muut jokakoiranoikeudet toteutuvat, kohtuullisella herkuttelulla on ajoittain paikkansa. Erilaiset koiran herkut, kuten makupalat ja namit, sopivat hyvin niin koiran hemmotteluun, leikkeihin, aktivointiin kuin koulutukseenkin. 

On kuitenkin tärkeä muistaa, että herkuttelu on aina ylimääräistä hyvää koiralle eivätkä herkut korvaa koiran varsinaisia aterioita. 

Hau-Haun laaja herkkuvalikoima sisältää runsaasti erilaisia vaihtoehtoja aina viljattomista makupaloista possunkorviin ja hammashoitoherkkuihin. Tutustu tuotteisiin!

1. Tiheään palkkaamiseen sopii parhaiten pieni, pehmeä herkku

Koiraharrastuksiin ja koirankoulutukseen kannattaa varata runsaasti pienikokoisia nameja tai pehmeitä, helposti paloiteltavia koiran herkkuja, joita koiran on helppo niellä myös liikkuessa. Esimerkiksi Hau-Haun Euroopassa valmistetut Viljattomat Makupalat ovat suoraan taskuun sopivia.

Oiva valinta koiranpennun pienten ja suurten saavutusten palkitsemiseen on Viljaton Makupala pikkutassuille, jonka sisältämät ravintoaineet sekä tasapainotettu kalsiumin ja fosforin suhde tukevat pennun tervettä kasvua.

Tiedätkö jo, mitä koiranpennulle kannattaa opettaa sen ensimmäisen elinvuoden aikana? Tutustu Tommy Wirénin parhaisiin koulutusvinkkeihin. 

2. Aktivointiin koiran herkkuja ja täysravintoa

Voit aktivoida koiraasi piilottamalla koiran herkkuja ympäri kotia ja antaa nenätyötä etsintätehtävillä. Nuuskiminen on entistä houkuttelevampaa, kun vain osa piilotetuista makupaloista on koiran herkkuja ja loput koirallesi tuttua kuivaruokaa. Nuuskiminen on koiraa rentouttavaa ja väsyttävää puuhaa, jossa töihin pääsevät paitsi koiran nenä myös aivot. 

Voit myös käyttää märkäruokaa ja koiranmakkaraa koiran aktivoinnissa esimerkiksi survomalla niitä aktivointilelun sisään. Näin koirasi saa mukavaa tekemistä ja samalla ravintoarvoiltaan laadukasta täysravintoa. Tutustu Hau-Haun märkäruokien ja koiranmakkaroiden valikoimaan.

Jos aktivoit koiraasi täysravinnolla, voit hieman pienentää seuraavan aterian kokoa, jotta päivän kokonaisenergianmäärä pysyy samana.  

3. Superpalkaksi Hau-Haun Mehevät herkut tai koiran herkkutikku

Kun haluat palkita koirasi erityisen hyvästä suorituksesta, kannattaa palkinnoksi valita isompi herkkupala kuin tavallisesti. Kokeile koiran superpalkkana esimerkiksi hurmaavan tuoksuisia Hau-Haun Meheviä herkkuja tai herkkutikkuja.

Tuoretta lihaa sisältävissä koiran makupaloissa on tavallista voimakkaampi tuoksu, mikä tekee niistä erityisen motivoivia herkkuja treeneihin. Koiran herkkutikut ovat myös hyvä valinta superpalkaksi, sillä niiden pureskelu kestää pidempään kuin pienten herkkujen. Näin koirasi saa samalla rauhoittavan hetken intensiivisen suorituksen jälkeen.

"Koiran herkut ja palkitseminen Hau-Hau Champion"

4. Kuivaruoka koiran herkkuna 

Jos palkitset koiraa herkuilla verrattain usein esimerkiksi treenatessa, kannattaa pohtia, voisitko hyödyntää laadukasta kuivamuonaa myös palkitsemisessa. 

Sekoita samaan pussiin koirasi päivittäistä kuivaruokaa ja koiran herkkuja 

Sekoituspussi on hyvä tapa koiran motivointiin treeneissä, sillä se antaa koiralle yllätyksiä ja lisää myös herkullisuutta treenihetkiin. Saat perusnappulan tuoksumaan entistä paremmalta, kun laitat samaan pussiin esimerkiksi Hau-Haun Meheviä herkkuja kokonaisina tai paloiteltuina ja päivittäin syöttämääsi kuivaruokaa. Katso myös vinkkimme nirson koiran ruokintaan. 

Hyödynnä toisen tuotesarjan kuivaruokaa koiran herkkuna  

Yksi keino laadukkaiden koiran herkkujen tarjoamiseen on valita herkutteluun erillinen kuivaruokasäkki, josta annostelet nameja vain palkitsemiseen. Voit esimerkiksi hankkia hieman rasvaisemman, tuoretta lihaa sisältävän kuivaruoan tähän tarkoitukseen. Kun hyödynnät laadukasta kuivaruokaa palkitsemiseen, koiran herkut eivät tuo turhaan ylimääräistä energiakuormaa koirasi ruokavalioon.

Voit selata teille sopivia vaihtoehtoja palkitsemiseen Hau-Haun kätevällä tuotevalitsimella.

"Koiran herkut ja palkitseminen Hau-Hau Champion"

Maltti on valttia koiran herkuttelussa ja palkitsemisessa 

Kuten ihmisten herkkupäivissä, myös koirien herkuttelussa kohtuus on tärkeää. Yleisimmät syyt koirien lihavuuteen ovat koiran herkut ja ihmisen omalta lautaselta putoavat makupalat. Siksi koiran herkuiksi kannattaa valita ravintoarvoltaan hyviä tuotteita, joiden syöminen kohtuudella ei tee haittaa koirasi hyvinvoinnille. Lue lisää ylipainoisen koiran ruokinnasta.

Suhteuta aina koiran herkkujen koko ja määrä koiran kokoon. Koiranpentujen ja pienten koirien herkuttelussa kannattaa olla erityisen tarkkana. Koiran herkut ovat usein kuivia tuotteita ja sisältävät monesti runsaasti proteiinia, minkä vuoksi suuri määrä koiran herkkuja voi rasittaa koiran munuaisia.

Suosittelemme, että herkkujen ja puruluiden osuus olisi korkeintaan 10 % koiran päivittäisestä energiansaannista. Katso ohjeemme koiran energiantarpeen arviointiin.

Herkkävatsaisen koiran ruokinta

Asuuko kotonasi nelijalkainen perheenjäsen, joka saa helposti vatsaoireita erilaisista ruoista? Lue ohjeemme, mitä herkkävatsaisen koiran ruokinnassa kannattaa ottaa huomioon ja miten valita sopivin ruoka herkälle vatsalle.

Lue lisää

Koiranpennun koulutus

Koiranpennun peruskoulutus on tärkeä jokakoiranoikeus, jonka avulla pennusta tulee yhteiskuntakelpoinen koirakansalainen. Tutustu Koti koiralle -ohjelmasta tutun eläinkouluttaja Tommy Wirénin käytännön vinkkeihin, kuinka koiranpentua kannattaa kouluttaa sen ensimmäisen elinvuoden aikana.

Lue lisää