Hau-Hau Champion viljaton koiranruoka

Herkkävatsaisen koiran ruokinta

Herkkävatsaisen koiran ruokinta voi vaatia sekä kärsivällisyyttä että suunnittelua. Sopivan ruoan löytäminen tekee kuitenkin paitsi koiran myös lemmikinomistajan arjesta sujuvaa. Lue tästä artikkelista, mitä herkkävatsaisen koiran ruokinnassa kannattaa huomioida. 

Mistä tiedän koirani olevan herkkävatsainen? 

Herkkävatsaisella koiralla on taipumusta ruoansulatusongelmiin, joita ovat esimerkiksi

  • ilmavaivat 
  • närästys 
  • ripuli 
  • ummetus 
  • vatsakipu. 

Kuulostaako tutulta? Lue lisää koirien vatsavaivoista.

Herkän vatsan taustalla voivat olla monet eri syyt stressistä koiran perimään ja sairauksiin. Koiran ruoansulatusongelmia voi kuitenkin yleensä helpottaa sopivalla ruokavaliolla.

"Herkkävatsaisen koiran ruokinta Hau-Hau Champion"

Herkkävatsaisen koiran ruokinta ja ruoan raaka-aineet 

Ruoan hiilihydraattien lähteet 

Hiilihydraattilähteinä koiran ruoissa käytetään yleisesti viljoja, kuten vehnää, maissia ja riisiä. Herkkävatsaisen koiran omistajan on hyvä tarkistaa, ettei ainesosaluettelossa ole lihan sijaan mainittu ensimmäisenä jotain viljaa, sillä kyseinen koiranruoka saattaa sisältää turhan paljon hiilihydraatteja. Suuri määrä hiilihydraatteja voi aiheuttaa koiralle runsaita, löysiä ulosteita tai jopa ripulia. Lue lisää, miten voit arvioida koiranruoan laatua.

Herkkävatsaisen koiran ruokinta voi helpottua valitsemalla viljaton vaihtoehto, sillä esimerkiksi vehnä saattaa joissain tapauksissa aiheuttaa koiralle allergiaoireita. 

Hau-Haun tuotevalitsimen avulla löydät näppärästi kaikki Hau-Haun viljattomat koiranruoat, herkut ja puruluut.

Viljaton koiranruoka tarkoittaa koiranruokaa, jonka raaka-aineena ei ole käytetty vehnää, ohraa, kauraa, maissia, riisiä tai muita viljoja. Viljattomissa koiranruoissa sidosaineena toimiva tärkkelys saadaan viljojen sijaan vaihtoehtoisista hiilihydraattien ja kuitujen lähteistä, kuten perunasta ja herneestä. 

Myös kaurapohjainen nappula voi sopia herkälle vatsalle, sillä se on helposti sulavaa ja ravintoaineet imeytyvät kaurasta hyvin. 

Oletko jo kokeillut Hau-Haun Nokian Nappulatehtaalla valmistettua vehnätöntä Kalkkunaa & kauraa -kuivaruokaa, joka sisältää koiran vatsaa hellivää kauraa ja kauralesettä? Tutustu tuotteeseen!

Valitse helposti sulava proteiininlähde 

Viljat eivät kuitenkaan ole ainoa mahdollinen syy oireille, sillä koira voi olla herkistynyt myös jollekin muulle koiranruoan sisältämälle ainesosalle, kuten tietylle proteiinille. Herkkävatsaisen koiran ruokavaliossa kannattaa kokeilla hyvin sulavia proteiinilähteitä, kuten lammasta, kalkkunaa tai kalaa. 

Oivana apuna sopivan ruoan löytämiseen ovat monoproteiiniset koiranruoat, jotka sisältävät nimensä mukaisesti vain yhtä proteiininlähdettä. Jos koiran herkkävatsaisuus äityy kovin vaikeaksi, kannattaa sopivaa ruokavaliota etsiä yhdessä eläinlääkärin kanssa eliminaatiodieetin avulla. Lue lisää koiran allergioista ja eliminaatiodieetistä.

Hau-Haun valikoimasta löydät sekä mono- että duoproteiinisia märkäruokia ja koiranmakkaroita. Tutustu Yhden lihan aterioihin ja viljattomiin koiranmakkaroihin!

Sopivasti rasvaa 

Rasva on koiran ensisijainen energialähde, joka sisältää moninkertaisesti enemmän energiaa verrattuna hiilihydraatteihin tai proteiineihin. Toisin sanoen, mitä enemmän koiranruoassa on rasvaa, sitä suurempi on ruoan energiapitoisuus. 

Kokeile herkkävatsaiselle koiralle kuivaruokaa, jonka rasvapitoisuus on noin 14–17 %. Ruoan liian korkea rasvapitoisuus voi näkyä koiraa kiusaavana närästyksenä. Lue lisää koiran närästyksen tunnistamisesta ja ruokavaliosta.


 

Herkkävatsaisen koiran ruokinta, viljaton koiranruoka Hau-Hau Champion

Herkkävatsaisen koiran ruokinta ja ruoan vaihtaminen 

Maltti on valttia koiran ruokakupin sisällön muuttamisessa. Erityisesti herkkävatsaisen koiran elimistö voi tarvita aikaa tottuakseen muutokseen. Liian nopea ruokavalion muutos voi johtaa vatsaoireisiin, vaikka uusi ruoka olisikin koiralle sopiva.

Askel kerrallaan koiran ruokavalion muutoksissa. Ota käyttöön seitsemän päivän esimerkkiohjelma.

Muistilista herkkävatsaisen koiran ruokinnan muuttamiseen 

Hiilihydraatit: Vältä huonosti sulavia ja helposti allergisoivia ainesosia, kuten vehnää, sekä suuren määrän hiilihydraatteja sisältäviä ruokia. Viljoista kaura voi kuitenkin sopia herkkävatsaiselle koiralle. 

Proteiinit: Valitse hyvin sulavia proteiinilähteitä, kuten kalkkunaa, lammasta tai kalaa. 

Rasvat: Kokeile nappulavaihtoehtoja, joiden rasvapitoisuus on noin 14–17 %. 

Ruokavalion muutos asteittain: Anna koiran elimistölle aikaa tottua muutokseen lisäämällä uutta ruokaa koiran ruokavalioon asteittain. 

Ruokintarutiinin muuttaminen: Annoskokojen pienentäminen ja ruokintakertojen lisääminen voivat vähentää mahalaukun kuormitusta. 

Ruokalevon antaminen: Anna koiralle ruokalepo, jolloin elimistö voi keskittyä ruoansulatukseen. 

Hau-Haun koiranruokia testaat vaivattomasti, sillä tarjoamme kaikille tuotteillemme täyden tyytyväisyystakuun. Tutustu tyytyväisyystakuuseen.

Viljattomat vaihtoehdot

Hau-Haun valikoimasta löydät viljattomien kuivaruokien lisäksi myös maistuvat koiranherkut, annosateriat, koiranmakkarat ilman viljaa. Tutustu tuotteisiin ja löydä koirasi suosikki.

Viljaton kuivaruokasarja

Herkkävatsaisille ja viljoille herkistyneille koirille suunnitellut viljattomat kuivaruoat sisältävät vain hyvin sulavia raaka-aineita. Reseptiin lisätty tuore liha takaa maistuvuuden!

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Viljattomat koiranherkut

Hau-Haun Mehevät herkut sisältävät reilusti tuoretta lihaa, eivätkä lainkaan viljoja. Pehmeät herkut on helppo paloitella pienemmiksi paloiksi!

TUTUSTU TUOTTEISIIN

Nokian Nappulatehtaan kotimaiset kuivaruoat

Löydät Hau-Haun kotimaisesta kuivaruokasarjasta useita maukkaita vaihtoehtoja koirien eri tarpeisiin ja elämänvaiheisiin. Kaikki kuivaruokamme ovat aina vehnättömiä ja takuulla lihaisia

Lue lisää