Hau-Hau samojedi ruoan vaihtaminen

Koiran ruoan vaihtaminen

Oletko tottunut antamaan koirallesi samaa, tuttua ruokaa jo vuosien ajan? Koira on hyvä totuttaa monipuoliseen ruokavalioon jo pennusta lähtien. Monipuolinen ruoka edesauttaa koiran suoliston mikrobikannan kehitystä, mikä saattaa auttaa ehkäisemään ruoka-aineallergioita ja -yliherkkyyksiä. Myös nirso koira voi innostua tyhjentämään ruokakuppinsa aiempaa paremmin, kun kipossa on toisinaan vaikkapa koiranmakkaraa tai erimakuista kuivaruokaa.

Milloin koiranruoka kannattaa vaihtaa?

Koiranruoan vaihtamista kannattaa harkita, jos esimerkiksi:

  • koira pieree tai haisee pahalle.
  • koiran iho kutisee paljon.
  • koiran korvat kutisevat ja koiralla on usein korvatulehduksia.
  • koiran turkki on huonokuntoinen ja kiilloton.
  • koiralla on ylipainoa
  • ruoka ei enää maistu koiralle.

Erilaiset allergiaoireet ja vatsavaivat voivat viitata ruoka-aineyliherkkyyteen tai -allergiaan, jolloin koiran ruokavalio kannattaa tarkistaa. Myös liiallinen määrä hiilihydraatteja, kuten vehnää tai soijaa, koiran ruokavaliossa voi heikentää ravinteiden imeytymistä ja saattaa aiheuttaa koiralle vatsavaivoja ja jopa ylipainoa. Viljoja sisältävän koiranruoan vaihtaminen viljattomaan ruokaan saattaa auttaa koiran ruoansulatusvaivoihin ja iho-oireisiin. Lue vinkkimme sopivan koiranruoan valintaan.

Tiesitkö, että tuotesisältö kertoo koiranruoan laadun, ei ruoan hinta tai ostopaikka? Lue, miten voit arvioida koiranruoan laatua.

Vinkit koiran ruoan vaihtamiseen

Koiranruoan vaihtaminen kannattaa tehdä vaiheittain, jotta koiran elimistö tottuu uuden ruoan koostumukseen. Liian nopea ruoan vaihtaminen voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja. Vaihda myös penturuoka aikuisen koiran ruokaan pikkuhiljaa ohjeen mukaan.  

Sekoita uutta ja vanhaa ruokaa samaan kuppiin. Laita alussa uutta ruokaa noin 1/5 ja lisää uuden ruoan määrää asteittain seuraavina päivinä.

Noin viikon kuluttua voit tarjota kokonaan uutta ruokaa, jos koira on oppinut syömään sitä yhdessä vanhan ruuan kanssa. Joillakin koirilla voi mennä pidempäänkin. Jatka silloin sekoituksen tarjoamista, ja tarjoa täysin uutta ruokaa myöhemmin uudelleen.

Jos sekoituskaan ei heti maistu, voit kokeilla myös näitä konsteja:

  • Lisää ruoan sekaan muutamia koirasi suosimia herkkupaloja.
  • Yhdistä sekoituksessa kuiva- ja märkäruokaa.
  • Käytä sekoituksessa lisänä vaikka jauhelihaa.

Haluatko lisää vinkkejä siihen, kuinka onnistut parhaiten koiran ruoan vaihtamisessa? Lue tarkat ohjeet koiran ruokavaliomuutoksen suunnitteluun, ja kokeile koirasi kanssa 7 päivän ohjelmaa ruoan vaihtamiseen!

Viljaton koiranruoka apuna vatsaoireisiin

Viljoja sisältävän koiranruoan vaihtaminen viljattomaan ruokaan saattaa auttaa koiran ruoansulatusvaivoihin ja iho-oireisiin. Lue lisää viljattoman koiranruoan hyödyistä!

LUE LISÄÄ

Monipuolista koirasi ruokavalio märkäruoalla

Monipuolista koirasi ruokavaliota lisäämällä koiran kuivaruoan sekaan märkäruokaa tai koiranmakkaraa. Katso vinkit ja ohjeet märkäruoan annosteluun!

Katso vinkit

Takuulla maistuvaa

Tiesithän, että Hau-Haun tuotteilla on 100 % tyytyväisyystakuu? Jos uusi ruoka ei maistukaan koirallesi, hyvitämme tuotteen. Tutustu siis rohkeasti valikoimaamme.

Lue lisää