Hau-Hau Champion koiranruoan säilytys

Koiranruoan säilytys

Näin vähennät hävikkiä

Koiran ruokinta voi olla merkittävä menoerä talouden kuukausittaisissa kuluissa, ja ruokahävikki kuormittaa aina ympäristöä. Siksi koiranruoan säilytys kannattaa tehdä oikein. Onhan sekä oman kukkarosi että ympäristön kannalta järkevää, ettet joudu heittämään koiran ruokaa roskiin.

Hyvin suunniteltu koiranruoan säilytys takaa sen, ettei kuivaruoka pääse pilaantumaan ennen aikojaan. Myös kodin viihtyvyys paranee, kun kuivamuonasäkit eivät ole jatkuvasti tielläsi arjen askareissa. Istahda siis hetkeksi alas miettimään koiranruoan säilytystä ja lue tästä artikkelista vinkkimme, joiden avulla voit parantaa koiran kuivamuonan säilyvyyttä.

Mistä tunnistaa vanhentuneen kuivaruoan?

Yleisin syy koiranruoan pilaantumiseen on vääränlainen säilytys. Tärkeintä koiran kuivamuonan säilyvyydelle on pitää nappulat kuivassa ja viileässä mahdollisimman ilmatiiviisti. Paras paikka kuivaruoalle on tasalämpöinen, mieluiten viileähkö tila. Ethän siis säilytä kuivaruokasäkkejä kosteilla kuisteilla tai kellarin portaikoissa.

Näistä merkeistä voit tunnistaa vanhentuneen tai pilaantuneen koiranruoan: 

  • Koiran suhtautuminen tuttuun ja aiemmin hyvin maistuneeseen ruokaan muuttuu.
  • Nappula murenee käsiteltäessä aiempaa helpommin.
  • Kuivaruoka muuttuu tahmaiseksi. 
  • Nappulan haju muuttuu aiempaa voimakkaammaksi.

Teollisessa valmistuksessa nappulan koostumus voi hieman vaihdella erän mukaan. Siksi on täysin normaalia, että uudessa säkissä oleva kuivaruoka on eri väristä kuin edellisessä säkissä. Lue, miten Hau-Haun Nokian Nappulatehtaalla valmistetaan kuivaruokaa.

Koiranruoan säilytys: Vinkit koiran kuivaruoan säilyttämiseen

1. Varaa kodista erillinen paikka koiranruoan säilytystä varten

Koiranruoan säilytys vie kodin komeroista jonkin verran tilaa. Jos kuivaruokasäkille ei ole varattu selkeää paikkaa, se on todennäköisesti jonkun tiellä. Voisitko esimerkiksi tyhjentää keittiön kaappiin tilaa koiranruoan säilytystä varten?  

Jos kotonasi asustaa monta koiraa tai olet ison koiran omistaja, pelkät keittiön kaapit tuskin riittävät kuivaruokasäkkien säilytykseen. Tällöin yksi vaihtoehto on raivata esimerkiksi eteisestä kokonainen kaappi koirien tavaroille. Ylähyllyille voit järjestellä ulkoiluun, harrastuksiin ja koiran hoitoon liittyvät tavarat ja kaapin alaosaan purkaa korkeamman, isoille koiranruokasäkeille sopivan tilan.

2. Sulje kuivaruokasäkki ilmatiiviisti

Koiran kuivamuonan säilyvyys paranee, kun pussi on ilmatiivis. Rullaa pussin suu kiinni jokaisen käyttökerran jälkeen tai sulje kuivaruokasäkki erillisellä pussinsulkijalla.

Halutessasi voit koettaa parantaa kuivaruoan säilyvyyttä välttämällä pussin jatkuvaa avaamista ja uudelleen sulkemista. Annostele koiralle esimerkiksi yhden viikon ateriat ilmatiiviiseen rasiaan. Tämä voi olla toimiva ratkaisu silloin, kun koirasi syö monta kertaa päivässä tai se saa nappuloita useammasta eri säkistä.

3. Hanki erillinen säilytysastia 

Erillinen koiranruoan säilytysastia on kätevä tapa säilyttää kuivamuona tyylikkäästi piilossa, mutta silti helposti saatavilla. Suhteuta säilytysastian koko koirasi kokoon. Jos hankit liian ison säilytysastian, kuivaruoka voi ehtiä pilaantua ennen kuin se on käytetty loppuun.

"Koiranruoan säilytys, Hau-Hau Champion"

Valitse kuivaruoka, joka maistuu koirallesi

Maistuvan kuivaruoan valitseminen on tehokas tapa minimoida koiran ruokahävikkiä. Me Hau-Haulla tiedämme, että koiranomistajille maistuvuus on yksi tärkeimmistä koiranruoan valintakriteereistä. Siksi kehitämme koiranruokia maistuvuus edellä koiranomistajien toiveiden ja palautteiden pohjalta. Lisäksi haemme usein testaajia uutuustuotteillemme. Tutustu esimerkiksi Viljattomien kuivaruokien maistuvuustestin tuloksiin. Tuotteemme ovat vastustamattoman herkullisia ja tukevat myös koirasi hyvinvointia.

Kun valitset koirallesi taatusti maistuvan tuotteen Hau-Hau Championin tuotevalikoimasta, koiranruoan säilytys on entistä helpompaa: se häviää suupieliä lipoen parempiin suihin eikä jää nurkkiin pyörimään. Lue vinkkimme sopivan koiranruoan valintaan.

Paras tapa varmistaa koiran kuivamuonan säilyvyys on valita oikean kokoinen pakkaus. Me Hau-Haulla haluamme vastata laajasti koirakansan tarpeisiin, joten valikoimastamme löydät sopivat pakkauskoot sekä yhden että useamman koiran kotitalouksiin.

Hau-Hau tuotteiden pakkauskoot ja parasta ennen -päivät 

Hau-Haun tuotevalikoimasta löydät sopivan kokoiset pakkaukset eri kokoisten perheiden ja koirien tarpeisiin. Kuivaruoistamme on saatavilla viisi eri säkkikokoa aina 1,5 kilosta 12 kiloon saakka. Lisäksi löydät valikoimastamme runsaasti herkkuja ja puruluita eri kokoisissa, uudelleen suljettavissa pakkauksissa. 

Hau-Haun kuivaruoka säilyy avaamisen jälkeen hyvänä vähintään 3–5 viikkoa säilytysolosuhteiden mukaan. Hau-Haun märkäruoat säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä vähintään päiväykseen asti. Avaamisen jälkeen märkäruoat säilyvät jääkaapissa noin 2 vuorokautta.

Miten tunnistan laadukkaan koiranruoan?

Kallis hinta tai myyntipaikka ei aina kerro totuutta koiranruoan laadusta. Jos et ole koskaan aiemmin katsonut, mitä ostamasi koiranruoka sisältää, nyt on sopiva hetki kurkata kuivaruokasäkin taakse! Lue, kuinka voit varmistua koiranruoan laadusta.

Lue lisää