Kalkkunaa & kauraa -kuivaruoan resepti on muuttunut 

TIEDOTE 4.3.2024 

Kotimaisen kalkkunajauhon tuotanto on lopetettu Suomessa. Hau-Haun Nokian Nappulatehtaalla valmistettu vehnätön Kalkkunaa & kauraa -täysravinto sisältää nyt eurooppalaista kalkkunaa, sillä haluamme säilyttää tämän erittäin vatsaystävällisen kuivaruoan edelleen valikoimissamme. 

Kotimaisen kalkkunanlihan kulutus on Suomessa hyvin pientä, ja raaka-ainetoimittajaltamme saadun tiedon mukaan kalkkunajauhon tuotantolinjaa ei enää käynnistetä. 

Olemme päivittäneet Kalkkunaa & kauraa -kuivaruoan pakkaukset ja tuotekuvat. Ennen kuin uudet pakkaukset saapuvat painosta, tarroitamme vanhat pakkaukset reseptimuutoksesta kertovalla tarralla. Kaikki varastoltamme lähtevät pakkaukset on tarroitettu. 

Valitettavasti tehtaaltamme on toimitettu kaksi erää Kalkkunaa & kauraa -kuivaruokaa virheellisissä pakkauksissa ilman reseptimuutoksesta kertovaa tarraa. Henkilökuntamme ja yhteistyökumppanimme tarroittavat myös näitä pakkauksia. 

Tuote-erät ja EAN-koodit, joita virheelliset pakkausmerkinnät koskevat: 

  • Hau-Hau Champion Kalkkunaa ja kauraa aikuisille koirille  
  • Pakkauskoko 2 kg (EAN-koodi: 6438554000483) ja 12 kg (EAN-koodi:6438554000513) 
  • Eränumerot HK120923 ja HK171023  

Jos haluat hyvityksen ostamastasi tuotteesta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme

Pahoittelemme virheestä aiheutuvaa haittaa. Teemme kaikkemme, että pakkauspäällysmerkinnät ovat jatkossa ajantasaisia eikä virheellisiä pakkauksia pääse lähtemään varastoltamme. 

Teemme yhteistyötä valvovan viranomaisen kanssa, ja lupaamme tuotteen olevan yhtä turvallinen ja ravitseva koiralle kuin ennenkin.

Miten varmistamme eurooppalaisen kalkkunan laadun? 

Käyttämämme kalkkuna tulee Saksasta luotettavalta toimittajalta, ja se on yhtä laadukasta kuin kotimainen kalkkuna. Kalkkunanlihajauho on valmistettu kalkkunan palalihatuotannon sivutuotteista, eli elintarviketuotannon sivuvirrasta. Lue lisää tuotteidemme raaka-aineiden alkuperästä.

Käyttämämme kalkkunajauhon spesifikaatiossa eli tuoteominaisuuksista kertovassa tuotetietolomakkeessa on tarkasti määritelty sekä tuotteen ravitsemukselliset että mikrobiologiset laatukriteerit ja raja-arvot. Lisäksi kalkkunoiden teurastuksessa noudatetaan lakisääteisiä terveystarkastuksia ja lihan laatutarkastuksia, jotka tehdään elintarvikkeiden puhtausvaatimusten mukaisesti. Elintarvikkeeksi hyväksytyssä kalkkunassa ei saa esiintyä antibioottijäämiä Suomessa eikä muualla EU:ssa. Teurastamoilla tehdään seulonta-analyysejä antibioottijäämistä. 

Helposti sulava ja maukas kalkkunanliha sopii monille ruoka-aineyliherkkyyksistä kärsiville koirille. 

Kalkkunaa & kauraa pakkaus