Tassut ja kurakelit

Lisääntyvät sateet ja sen myötä kurakelit ovat haaste koiran ihon terveydelle. Kovimmassa rasituksessa lian ja kosteuden suhteen ovat tassut ja kynsien alue. Jatkuva kosteus ja päivän mittaan tapahtuvat lenkit märillä keleillä pitävät tassujen ihon suuren osan päivästä kosteina. Yöaikaan tassut saattavat ehtiä kuivumaan paremmin.

Tassujen puhdistus

Tassujen pyyhkiminen pyyhkeellä ja suihkutus lenkin jälkeen vähentää lian määrää iholla. Erittäin likaiset tassut kannattaa pestä vaikkapa miedolla shampoolla Toisaalta kannattaa pitää mielessä, että oikein intensiivinen ja useita kertoja päivässä tapahtuva ihon peseminen apuaineilla aiheuttaa ihon kuivumista. Tassujen alueen karvat kannattaa pyrkiä pitämään lyhyinä, jolloin kura ei pääse kiinnittymään niin helposti. Karvojen liukkautta pystyy lisäämään tassuvahalla: liukkaaseen karvaan kura ei tartu niin helposti. Lisäksi tasapainoinen rasvahapporuokinta auttaa pitämään ihon ja turkin joustavina, joka estää kuran kiinnittymistä niihin. Tasapainoinen rasvahapporuokinta auttaa myö ylläpitämään ihon vastustuskykyä erilaisia sairauden aiheuttajia vastaan.

Oikein hankalilla säillä tai herkkätassuisilla koirilla voidaan tassut suojata veden ja kuranpitävillä tossuilla. Tällöin ulkoilun jälkeinen puhdistus- ja pesutyö vähenee.
Tossuja käytettäessä tassuille ei tule niin paljon ihoa kuivattavia toistuvia pesuja. Tassutulehdukseen taipuvaisilla koirilla on tassutossujen käyttö suositeltavaa. Lue lisää tassujen hoitamisesta pakkasella ja lumisella kelillä.

Mikäli kaikesta huolimatta tassut kutisevat, punoittavat tai muuten oireilevat, kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin tarvittavien hoitojen aloittamiseksi.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste - Prima Pet PremiumVerkkopalvelut: Mediasignal