Veneily koiran kanssa

Veneily on mitä mukavin harrastus koko perheelle. Siinä pääsee näkemään monia kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja, olemaan ulkoilmassa merellä, tutustumaan uusiin ihmisiin ja ennen kaikkea jättämään kaiken arjen ja stressin taakseen. Veneilijöillä onkin melko paljon koiria; melkein joka kolmannessa veneessä satamissa näkee jos jonkinlaista hännänheiluttajaa. Isossa moottoriveneessä voi olla pienenpieni chihuahua, pienessä purjeveneessä taas isokokoinen kultainen noutaja. Koirat kulkevat siinä mukana oikein hyvin, kun ottaa huomioon muutaman seikan. 

Koiran totuttaminen veneilyyn

Jos koira pääsee veneeseen jo pennusta lähtien, se tottuu siihen parhaiten, ja veneilystä tulee luonnollinen osa sen elämää. Aikuisenkin koiran voi kuitenkin totuttaa veneilyyn. Rohkeat sopeutuvat nopeastikin, mutta arempien koirien kanssa on hyvä muistaa edetä rauhallisesti ja vähän kerrallaan, vaikkapa leluja tai herkkuja apuna käyttäen. Ääniherkän koiran totuttaminen veneen moottorin ääneen voi viedä aikaa.

Turvallisuus ja ennakointi

Vaikka koirasi olisi hyvä uimari, käytä sillä aina pelastusliivejä. Kahvalliset liivit ovat parhaimmat, koska niistä koira on helppo nostaa ylös, jos se joutuu veden varaan. Joidenkin koirien kohdalla myös pelastusliiveihin totuttelu voi olla tarpeen. Opeta koirasi odottamaan rauhassa (vaikka johonkin kiinnitettynä) kun rantaudutaan tai tehdään muita toimia jotka vaativat veneessä tilaa ja keskittymistä. Veneen koko ja tyyppi, sekä koiran koko määrittävät, tuleeko koira nostaa veneeseen ja veneestä pois.

Muista punkkien karkoitus sekä punkkitarkastukset. Matolääkitys ja passi ovat tarpeen, jos veneillään esimerkiksi Ruotsiin tai Viroon. Jos koiralle on määrätty muita lääkkeitä, muista myös nämä mukaan. Lisäksi reseptivapaat ripulilääkkeet voivat silloin tällöin olla tarpeen.

Pidä päivämatkat veneellä riittävän lyhyinä ja vältä kovalla merenkäynnillä veneilyä, siitä ei luultavasti nauti koira eikä ihmisetkään.

Veneessä ja pysähdyspaikoilla

Koiralla tulee olla myös veneessä paikka, johon pääsee rauhassa lepäilemään. Muista myös ruoat, juomavesi ja muutkin tarvikkeet, joita koiralla on kotonakin.

Veneessä liikkuminen ei ole riittävää liikuntaa, joten huolehdi, että koira pääsee pysähdyspaikoilla liikkumaan.

Pysähdyspaikoilla kunnioita luontoa, lakeja ja määräyksiä. Pidä koira kytkettynä missä niin vaaditaan, äläkä anna koiran häiritä alueen vakituisia asukkaita tai heidän eläimiään. Korjaa koirasi jätökset hoidetuilta alueilta.

Nauti veneilystä, kesästä, luonnosta, uusista kokemuksista ja paikoista yhdessä koirasi kanssa!

Rekisteri- ja tietosuojaseloste - Prima Pet PremiumVerkkopalvelut: Mediasignal