Koiran kanssa mökillä

Suomalaiset ovat mökkikansaa ja mökkimaisema rantoineen ja metsineen onkin monelle koiralle erittäin mieluinen paikka. Muutamia asioita on kuitenkin hyvä muistaa, kun koira otetaan mukaan kesämökille.

Automatka

Pidä mielessä myös koiran matkustusmukavuus- ja turvallisuus. Omalla autolla matkustettaessa on riittävän tilava autohäkki koiralle turvallisin paikka matkustaa. Jos autohäkkiä ei ole, varmista esimerkiksi turvavöillä, että koira ei äkillisen jarrutuksen tai kolarin sattuessa pääse heittelehtimään autossa ja satuttamaan itseään tai muita matkustajia. Kuumalla kelillä huomioi myös riittävä viileän ilman ja veden saanti.

Vapaana vai hihnassa?

Onko koirasi taipuvainen karkailuun? Jos on, sitä voi pitää esimerkiksi pitkässä juoksuliinassa tai aitauksessa. Pihassa pysyvänkin koiran kohdalla on syytä huomioida lähistöllä elävien lintujen pesimäajat sekä tietysti mahdolliset mökkinaapurit.

Hyönteiset ja käärmeet

Punkit, hyttyset ja ampiaiset ovat tuttuja vieraita kesämökin pihapiirissä. Hyttysiä ja punkkeja vastaan on olemassa erilaisia karkotteita, joilla ikäviä puremia voi ehkäistä. Jos kuitenkin löydät koirasta punkin, poista se punkkipihdeillä ja desinfioi puremakohta. Tämän jälkeen puremakohtaa on tulehduksen varalta hyvä seurailla muutaman päivän ajan.

Ampiaisilta suojautuminen on haastavaa, koska varsinaisia karkotteita ei ole. Varmin keino on valvoa koiraa ja kieltää sitä jahtaamasta ampiaisia, tai tutustumasta ampiaispesään.

Käärmeet pelkäävät meteliä ja ihmisiä, joten voimakas tömistely ja puhe usein auttavat karkottamaan kyyt pihapiiristä. Jos käärme kuitenkin puree koiraa, se tulee viedä heti eläinlääkäriin. Lue lisää kyynpuremista.»

Kyynpureman saanut koira tulee pitää mahdollisimman liikkumattomana, jotta myrkyn leviäminen hidastuu.

Mitä reissureppuun?

Arjen hoitotarvikkeiden, kuten koiranruoan, kupin, pyyhkeen jne., lisäksi pieni ensiapupakkaus on hyvä olla mukana. Laita ensiapupakettiin ainakin punkkipihdit, hiilitabletteja, reseptivapaita ripulilääkkeitä ja desinfiointiainetta. Vesipedoille voi lisäksi varata vaikkapa hauskoja vesileluja viihdyttämään uimahetkiä.

Nauti!

Pidä mielessä eläimistön, mökkinaapureiden sekä itsesi ja koirasi rauha ja hyvinvointi. Tämän lisäksi nauti luonnosta ja rentoudu, mökkeily koiran kanssa on ihanaa! 

Rekisteri- ja tietosuojaseloste - Prima Pet PremiumVerkkopalvelut: Mediasignal