Koiran kanssa junalla

Linja-autossa on tunnelmaa - vaan junassapa on ehkä vielä enemmän! Erityisesti lemmikkiosastolla, jossa eläintenystävät kohtaavat ja matka taittuu mukavasti vaikkapa koirien hauskoja tapoja vertaillen. Koiratkin pitävät tasaisesta ja tilavasta junakyydistä, jossa pahoinvointi ei aiheuta ikävää oloa.

Helpointa junamatkustus on reippaan ja sosiaalisen koiran kanssa, mutta fiksuilla järjestelyillä myös arempi ja epäsosiaalisempi koira voi taittaa junamatkan rennoin mielin. Mitä enemmän kaipaat koirallesi omaa tilaa junassa, sitä aikaisemmin lipun hankinnan kanssa kannattaa olla liikkeellä, sillä tilavia isojen koirien paikkoja on lemmikkivaunuissa rajallisesti ja ne varataan usein hyvissä ajoin.

Uutuutena VR:llä on tarjota lemmikkiosastoilta myös ikkunapaikkoja, joissa koira pääsee omistajan viereen katsomaan maisemia. Yöjunan makuupaikoilla koiran kanssa matkustettaessa varataan aina koko hytti omaan käyttöön, mikä on kustannuksena hieman kalliimpi, mutta toisaalta koko yön oma rauha on usein sen arvoista ja perillä on mukava herätä uuteen aamuun hyvin nukutun yön jälkeen.

Mitä koiralle mukaan junaan?

Ota junamatkalle koiralle mukaan vesikuppi, riittävästi raikasta vettä sekä oma peitto. Voit myös käyttää kuljetuskoppaa tai kevythäkkiä, mutta niiden sijoittelussa tulee huomioida muiden matkustajien turvallinen ja esteetön liikkuminen junavaunussa. Jos koira ei ole tottunut junamatkailuun, ota mukaan myös pieniä herkkupaloja, joilla voit kannustaa epävarmaa koiraa tai palkita koiran kun se lepäilee rauhallisesti omalla paikallaan.

Koirakansalaiset junassa

Usein uuden lemmikin saapuminen pysähdyspaikoilla lemmikkivaunuun aiheuttaa erityisesti koirissa säpinää. Jotkut ovat innoissaan uudesta potentiaalisesta kaverista ja toiset taas haukulla tai murinalla ilmoittavat, että eivät halua tehdä tuttavuutta. Kunnioita kaikkien matkustusrauhaa ja jätä riehakkaat leikkihetket väliin. Jos koiralla on ylimääräistä energiaa, niin ohjaa se vaikkapa keskittymisharjoituksiin, joista palkitset koiran rauhallisesti herkuilla. Vilkkaalle koiralle voi myös varata reissuevääksi jotain rauhoittavaa pureskeltavaa joka ei sotke vaunua, esimerkiksi nahkaiset pururullat ovat hyviä.

Kunnioita kaikkien matkustusrauhaa ja jätä riehakkaat leikkihetket väliin.

Kaukojunissa koirasta maksetaan kiinteä lemmikkimaksu 5e, lähiliikenteen junissa koirat matkustavat ilmaiseksi.

HAUskoja reissuja koiran kanssa junaillen! 

Rekisteri- ja tietosuojaseloste - Prima Pet PremiumVerkkopalvelut: Mediasignal