Koiran hankkiminen

Koiranpennut - nuo suloisen pörröiset ja pehmeät elämänihastuttajat, jotka valloittavat sydämet elämäniloisilla silmillään ja pissintuoksuisilla tassuillaan. Vaikka koiran hankkiminen on tänä päivänä kohtuullisen helppoa, ei päätöstä koiranpennun tai aikuisen koiran ottamisesta tule tehdä kevyesti. Elämä koiran kanssa ei ole aina helppoa, eikä kaikkiin yllätyksiin voi aina varautua etukäteen. 

Ota huomioon ainakin nämä asiat hankkiessasi pentua:

  • Koira vaatii aikaa ja rahaa

Koiranpennun hankintahinnan lisäksi koiran rokotus, hoitaminen, ruokinta ja mahdolliset lääkkeet tai onnettomuudet maksavat rahaa säännöllisesti koko koiran elinaikana. On myös tärkeää, että sinulla on tarpeeksi aikaa koiralle joka päivä ja pystyt sitoutumaan siitä huolehtimiseen 10-15 vuotta. 

  • Asuintilat

Voihan asunnossasi pitää koiraa? Pääseehän pentu ulkoilemaan turvallisesti ja tekemään tarpeensa ulos rauhassa? 

  • Allergiat

Eihän sinulla tai perheenjäsenilläsi ole allergiaa? Vaikka jotkin rodut voivat allergisoida hieman vähemmän kuin toiset, on hyvä muistaa, että altistuminen tietylle allergeenille on aina yksilökohtaista. 

  • Ulkoilu ja harrastaminen

Kaikki koirat tarvitsevat ulkoilua ja aktivointia joka päivä. Koiran kanssa tulee ulkoilla joka päivä useita kertoja päivässä - pentuaikana pisuhätä voi yllättää joka ruoka-, uni- ja leikkihetken jälkeen. Yhteinen harrastus tai aktivointileikit tuovat iloa myös omistajalle, ja pitävät koiran mielen ja kehon virkeänä.

Lue lisää vastuullisesta pennunhankinnasta Kennelliiton sivuilta».

Mikä rotu sopisi sinulle? Katso Hau-Haun koiragallerian kuvat ja inspiroidu!

Lue lisää:

Koiranpennun ruokinta »

Koiran madotus »

Koiran ravitsemuksen perusteet »

LATAA JA TULOSTA SÖPÖ PENTUKIRJA ILMAISEKSI!

Pentuaika vilahtaa ohi yhdessä hujauksessa - merkkaa siis pentusi puuhastelut sekä pennunhankinnan pohdiskelut muistiin Hau-Haun suloiseen pentukirjaan.

Levitä myös pentuhulluuden ilosanomaa jakamalla koiranpentusi kuva myös somessa #hauhaupentuni!

Lataa ja tulosta pentukirja itsellesi tästä:

 

Rekisteri- ja tietosuojaseloste - Prima Pet PremiumVerkkopalvelut: Mediasignal