Hau-Haun kotimainen kuivaruokatehdas

Kotimaista koiranruokaa Nokialta

24.2.2023

Hau-Haun uusi koiranruokatehdas aloittaa tänä vuonna toimintansa Pirkanmaalla

Hau-Hau Champion on maistunut suomalaisten koirien ruokakupeissa jo vuodesta 1955 lähtien. Pian Hau-Haun oman kuivaruokatehtaan kotimaiset koiranruoat täyttävät kauppojen hyllyt. Hyödynnämme uusissa kuivaruoissa mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita.

Nokialaiset nappulat kaupoissa vuoden 2023 aikana

Hau-Haun kotimaiset koiran kuivaruoat saapuvat kauppoihin vuoden 2023 aikana. Uusi tehtaamme työllistää tuotannon aloittamisen jälkeen noin 20 henkilöä.

Alamme valmistaa uudessa tehtaassa Hau-Haun Vehnätöntä kuivaruokasarjaa, josta löytyy kattavasti vaihtoehtoja koiran eri elämänvaiheisiin ja erityistarpeisiin. Tuoretta lihaa sisältävät Hau-Haun Viljattomat kuivaruoat valmistamme edelleen omalla tehtaallamme Tšekeissä.

Hyvä ruoka on jokakoiranoikeus. Siksi haluamme varmistaa, että hyvää ja ravitsevaa ruokaa saa helposti ja järkevällä hinnalla sieltä, mistä ostat ruokaa muillekin perheenjäsenille.

Raaka-aineina muun muassa kotimaista kanaa ja kauraa

Uudessa tehtaassa valmistettavien vehnättömien kuivaruokien reseptit muuttuvat jonkin verran, sillä korvaamme esimerkiksi maissin kotimaisella kauralla.

Kaura on koirille erinomaisesti sopiva ravintorikas hiilihydraattienlähde, joka imeytyy hyvin ja sisältää runsaasti muun muassa antioksidantteja. Myös kana tulee olemaan kotimaista, ja etsimme jatkuvasti vaihtoehtoja lisätä kotimaisten raaka-aineiden osuutta kuivaruoissamme.

Tärkeimmät kriteerimme tuotekehityksessämme ovat koiranruoan terveellisyys, maistuvuus ja vatsaystävällisyys. Hau-Haun vehnättömät kuivaruoat pysyvät jatkossakin lihaisina ja laadukkaina täysravintoina, jotka sopivat monenlaisille koirille.

Hau-Hau kuivaruokien hiilijalanjälki

Kuivaruokiemme hiilitassunjälki pienenee

Hyvitämme kaikkien kuivaruokiemme hiilijalanjäljen. Hau-Haun vehnättömien kuivaruokien hiilijalanjälki pienenee, sillä kotimaan tehdas lyhentää merkittävästi tuotteiden ja raaka-aineiden toimitusketjua.

Lisäksi tehtaan suunnittelussa on huomioitu ympäristöystävälliset ratkaisut, kuten mahdollisuus aurinkovoiman käyttöön sekä hukkalämmön talteenotto ja hyödyntäminen. Pyrimme mahdollisimman pieneen hävikkiin, ja kierrätämme tuotannosta syntyvät jätteet paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Odotatko innolla kotimaisten kuivaruokien saapumista?

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa kuulumisistamme, kuten uutuustuotteista, herkullisista kilpailuista ja koiran ruokinnasta.

Tilaa uutiskirje

Miten tunnistan laadukkaan koiranruoan?

Koiranruoissa törmää tuoteselosteviidakkoihin aivan samalla tapaa kuin ihmisten valmisruoissa. Koiran ruokinta helpottuu, kun osaat lukea tuoteselosteita ja valita kaupan hyllyltä juuri omalle koirallesi sopivimman koiranruoan.

Lue lisää