Koiranruokatrendit 2022 Hau-Hau

Koiranruokatrendit 2022

Kuten kodin ruokapöydässä ja ravintoloissa, trendit vaihtelevat myös lemmikkien ruokakupilla. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia nousevia koiranruokinnan trendejä, jotka voivat kiinnostaa sinuakin.

Tunnetko jo nämä nousevat teemat?


Viljattomat vaihtoehdot kiinnostavat 

Viljattomien koiranruokien suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina, ja myös me Hau-Haulla olemme kehittäneet runsaan valikoiman viljattomia koiranruokia. Täysin viljaton koiranruoka voi olla hyvä ratkaisu koirille, joilla on herkkä vatsa, ruoansulatusongelmia tai allergioita. Viljattomassa koiranruoassa hiilihydraattien ja kuitujen lähteenä on perinteisten viljojen sijaan käytetty esimerkiksi hyvin siedettyä perunaa ja hernettä. 

Mistä tiedät, kannattaisiko koirasi kokeilla viljatonta kuivaruokaa? 
 

Gluteenittomien koiranruokien valikoima laajenee

Jotkut koirat saattavat kärsiä gluteeniherkkyydestä, mikä voi herkkyyden vakavuudesta riippuen aiheuttaa esimerkiksi ripulia, oksentelua tai ihoreaktioita. Gluteeniton koiranruoka ei sisällä gluteenia eli viljan sitkoainetta, jota on muun muassa vehnässä, rukiissa ja ohrassa. Viljoista riisi, maissi ja puhdas kaura eivät sisällä gluteenia. Myös vihannekset, juurekset ja peruna ovat luontaisesti gluteenittomia. 

Jos koirallasi on vatsaongelmia, testaa erilaisia hiilihydraatin lähteitä. Viljattomat koiranruoat tuovat helpotusta moneen koiraperheeseen, mutta toisille koirille luontaisesti gluteeniton koiranruoka voi sopia paremmin. Tärkeintä on löytää omalle koirallesi sopivin vaihtoehto. 

Tiesitkö, että kaikki Hau-Haun kuivaruoat ovat aina vehnättömiä ja luontaisesti gluteenittomia? Käytämme hiilihydraatin lähteinä muun muassa riisiä, kauraa ja perunaa, jotka eivät sisällä gluteenia.

Kotimaisuus ja valmistusolosuhteet - lähellä tuotettua suositaan

Kolmas selvästi nouseva trendi koiranomistajien keskuudessa on, että koiranruoan valmistusolosuhteet, alkuperä ja kotimaisuusaste kiinnostavat yhä enemmän. Markkinoille onkin viime vuosina tullut runsaasti uusia kotimaisia koiranruokamerkkejä. 

Me Hau-Haulla olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että voimme siirtää kuivaruokatuotantoamme Suomeen ja hyödyntää entistä enemmän kotimaisia raaka-aineita. Uusi koiranruokatehtaamme valmistuu Nokialle Pirkanmaalle vuoden 2023 aikana.

Koiranruoan ympäristövaikutukset suurennuslasin alla

Koiranruoan ympäristövaikutukset mietityttävät yhä useampaa koiranomistajaa. Suurin osa koiran hiilitassunjäljestä muodostuu ruokakupin sisällöstä, joten tuotekehitykseen satsaaminen on tärkeää. Esimerkiksi hyönteisten käyttö yhtenä proteiininlähteenä lihan ohella voi olla varteenotettava vaihtoehto, jonka avulla on mahdollista pienentää koiranruoan hiilitassunjälkeä.

Myös ruokahävikin vähentäminen on kasvava trendi lemmikkimaailmassa. Ympäristön kannalta on järkevää, ettet joudu turhaan heittämään koiran ruokaa roskiin. Hyvin suunniteltu koiranruoan säilytys on paras tapa varmistaa, ettei kuivaruoka pääse pilaantumaan ennen aikojaan.

Me Hau-Haulla haluamme tehdä ympäristöystävällisiä valintoja, ja siksi rakennamme tuotantopolkuamme entistä kestävämmäksi. Kompensoimme kaikkien kuivaruokiemme koko tuotantoketjun hiilijalanjäljen, minkä lisäksi uudet kuivaruokapakkauksemme ovat täysin kierrätettäviä.

Tuore liha takaa maistuvuuden 

Tuore liha saa varmasti jokaisen koiraystävän lipomaan innokkaasti suupieliään. Ei siis ole ihme, että tuoreen lihan käyttö kasvattaa suosiotaan niin koiran kuivaruoissa kuin sellaisenaan osana monipuolista ruokavaliota. Esimerkiksi viljattomat Hau-Haun kuivaruoat sisältävät kuivatun lihan lisäksi tuoretta lihaa, joka parantaa ruoan maistuvuutta.

Tuoreen lihan osuutta kannattaa tutkia myös silloin, kun valitset koirallesi sopivia treeniherkkuja. Koulutushetkinä rinnallasi voi olla entistä motivoituneempi koira, kun palkkioksi on luvassa tuoreesta lihasta valmistettuja makupaloja. Hau-Haun viljattomat lihatangot ja -lantit sisältävät yli 80 % tuoretta lihaa, ja ne on helppo paloitella treenipalkaksi.
 

Kana pitää paikkansa suosittuna proteiininlähteenä

Koiranruoan sisältämistä proteiininlähteistä kana on vuodesta toiseen yksi suomalaisten koiranomistajien suosikeista. Kana pitää varmasti ykköspaikkansa tänäkin vuonna, mutta myös harvinaisemmat proteiininlähteet, kuten silli, riista ja poro, nostavat suosiotaan. Nämä vaihtoehdot kiinnostavat erityisesti niitä, joille ympäristönäkökulmat ja lihantuotannon eettisyys ovat tärkeitä koiran ruokinnassa.

Hau-Haun valikoimasta löydät tuotteita eri proteiininlähteillä.
 

Vaikka kana on vuodesta toiseen yksi suosituimmista proteiininlähteistä, osalle koirista kanaton vaihtoehto sopii paremmin. Hau-Haun valikoimasta löytyy kokonaan kanaton herkku, minkä lisäksi viljaton nautamakkara ei sisällä lainkaan kanaa.

Monipuolinen ruokavalio tukee koiran hyvinvointia 

Yksi nouseva trendi on koiran ruokavalion monipuolistaminen, joka onkin tuttua jo varsin monelle koiranomistajalle. Monipuolistaminen tarkoittaa, että koiran viikoittainen ruokavalio sisältää monenlaisia ruokia ja raaka-aineita, kuten kuivaruokaa, koiranmakkaraa, märkäruokia, koiran raakaruokaa tai kypsennettyä lihaa. Näkemys siitä, että koiran on hyvä syödä suurin osa elämästään yhtä tiettyä kuivaruokaa, on selvästi menettänyt suosiotaan. 

Monipuolinen ruokavalio tukee koirasi terveyttä ja edistää hyvän mikrobikannan kasvua koiran suolistossa, mikä voi suojata koiraa myöhemmin ruoka-aineyliherkkyyksiltä ja -allergioilta.

Itse suunniteltu koiranruoka 

Yksi trendeistä on, että koiranomistaja suunnittelee koiransa ruoan osittain tai kokonaan itse. Etenkin niin sanottu koiran sekaruokinta näyttää vakiinnuttaneen paikkansa koiratalouksissa. Sekaruokinnassa osa koiran ruoasta on kuivaruokaa tai muuta täysravintoa ja loput lihaa sekä muita omistajan valitsemia raaka-aineita. Hau-Haun kuivaruokien joukkoon voit huoletta sekoittaa niin raakaruokaa kuin märkäruokaakin lisäämään koiran ruoan monipuolisuutta ja maistuvuutta

Koirasi saa ruoastaan tarvitsemansa ravintoaineet, kun sen päivittäisistä aterioista noin 70 % on täysravintoa. Jos tätä pienempi osa koiran ruokavaliosta on täysravintoa, koiranomistajan täytyy perehtyä tarkemmin siihen, kuinka paljon koira tarvitsee lisää vitamiineja ja kivennäisiä.

Koirien hyvinvointi tärkeintä 

Oli trendi mikä tahansa, kaikkein tärkeintä on varmistaa koiranruoan ravitsevuus, jolloin koira jaksaa nauttia täysipainoisesta koiranelämästä. Me Hau-Haulla uskomme, että tärkein jokakoiranoikeus on koiran oikeus maistuvaan ja laadukkaaseen koiranruokaan. Siksi lupaamme, että kaikki tuotteemme kuiva- ja märkäruoista koiranherkkuihin ja puruluihin ovat hinta-laatusuhteeltaan aina erinomainen valinta.

 

Tuotteet

Hau-Hau Championin laadukkaat koiran kuivaruoat ovat maistuneet suomalaisille koirille jo yli 60 vuoden ajan. Monipuolista koirasi ravintoa lihaisalla märkäruoalla sekä koiranmakkaralla, jotka saavat nirsonkin koiran tyhjentämään ruokakuppinsa. Laajasta valikoimastamme löydät myös maistuvat koiranherkut sekä puruluut ilahduttamaan parhaan ystäväsi päivää.

Tutustu tuotteisiin

Kestävä tassunjälki

Sekä koirien että ympäristön hyvinvointi ovat toimintaamme olennaisesti ohjaavia arvoja. Siksi haluamme rakentaa tuotantopolkuamme entistä kestävämmäksi koiran hyvinvointia unohtamatta.

Lue vastuullisuudestamme
 

Koiran ruoan säilytys

Hyvin suunniteltu koiranruoan säilytys takaa sen, ettei kuivaruoka pääse pilaantumaan ennen aikojaan. Myös kodin viihtyvyys paranee, kun kuivamuonasäkit eivät ole jatkuvasti tielläsi arjen askareissa.

Lue lisää