Herkut kuuluvat yhteisiin Hauvantai-hetkiin kuin kirsu kuonoon, mutta mistä tietää, ettei herkuttelu mene liialliseksi? Lihaisia herkkuja ei sovi karvaisen kaverinkaan nauttia päivittäin mahan täydeltä. Alla muutama vinkki ja muistisääntö, joiden avulla parhaat ystävämme pysyvät solakoina ja terveinä herkuttelusta huolimatta!

namijono
Herkkujen määrä tulisi olla alle 10 % päivittäisestä ruokamäärästä

Herkuilla ei saa korvata koiran päivittäin tarvitsemaa täysravintoa. Täysravinnot takaavat, että koira saa päivittäisestä ruoka-annoksestaan kaikki tärkeät vitamiinit ja hivenaineet maukkaan vatsantäytteen lisäksi. Herkut ovat vain lisä koiran tasapainoiseen ruokavalioon, eikä niiden määrä saisi ylittää 10 prosenttia koiran päivittäisestä ruokamäärästä.

Jotta voit tarjota koirallesi lisää makuelämyksiä, voit korvata osan kuivaruoasta herkullisilla makkaroilla tai annosaterioilla, jotka ovat myös täysravintoja. Todellisen Hauvantai-elämyksen koirallesi saat, kun lisäät nappularuoan päälle jotakin herkullisista täydennysravinnoistamme Kätevät tetrat ja annoskupit sisältävät maistuvaa lihaa niin kastikkeessa, hyytelössä kuin pateenakin. Tiesitkö, että tetrapakkaukset ovat paitsi helppokäyttöisiä myös ekologisia?

VINKKI!

Jos joudut olemaan tarkkana herkkujen kanssa esimerkiksi koiran lihomistaipumuksen takia, voit käyttää herkkuina myös kuivaruokaa. Osta kahta erimakuista kuivaruokaa ja käytä toista herkkuna. Valitse herkuksi näistä kahdesta se, joka maistuu koirallesi paremmin. Suurinta osaa kuivaruoistamme saat myös pienemmissä 800 gramman, 1,5 kilon tai 2 kilon pusseissa, joten myös vähemmällä kulutuksella olevat herkkunappulat säilyvät aina tuoreina.

namijono
Koiran lempiherkku motivoi yhteisiin temppuhetkiin

Hau-Haun laajasta herkkuvalikoimasta löytyy kaikenkokoisia ja -makuisia namipaloja yhteisiin treenihetkiin. Herkku kannattaa valita tilanteen ja koiran koon mukaan. Tärkeää on myös, että herkku on koirallesi maistuva ja odotettu palkka suoritetusta tempusta tai vaikkapa ohituksesta.

Koulutuksen palkkiona on hyvä olla helposti nieltäviä, muttei kuitenkaan liian pieniä herkkuja. Puolikosteat tai jopa tuoreet herkkupalat toimivat usein parhaiten. Tähän tarkoitukseen erinomaisia ovat esimerkiksi uudet Herkkukiekot liha, kana ja lammas pienille koirille tai Lihapalat keskikokoisille ja isommille koirille.

Ohitusherkkuna on hyvä käyttää jotain voimakkaan tuoksuista herkkua, josta koira todella kiinnostuu. Se voi olla myös hieman suuremman kokoinen, koska pureskelu rauhoittaa koiraa. Ohitustilanteissa voi siis käyttää vaikkapa Grillikanaviipaletta tai Kanakierrettä. Liian kiihtyneelle koiralle suuri makupala saattaa kuitenkin olla tukehtumisriski, joten jos koirasi innostuu ohitustilanteissa kovin, ovat pienemmät palat turvallisempia. Pieniä, suuhun sopivia herkkuja ovat esimerkiksi Tonnikalapalat ja Lammasviipaleet, jotka on helppo pilkkoa käsin pieniksi paloiksi.

Aktivointileluihin sekä taskun pohjalle sopivat erityisen hyvin puolikuivat ja kuivat herkut. Kokeile vaikka Makupalojamme: Liha, kana, lammas ja lohi.

VINKKI!

Voit myös huoletta miksailla erilaisia herkkuja keskenään, jotta jokainen herkku on yllätys. Namitaskusta voi siis palkitsemishetkellä tulla mikä herkku vain!

VINKKI!

Lempiherkun voi korvata välillä myös lempilelulla, jolloin koira saa palkinnon yhteisestä leikkihetkestänne. Hauvantai-hetkessä tärkeintä on yhdessä oleminen!

puruluu
Puruluut ajanvietteeksi ja hampaiden hyväksi

Pururullat ja -tikut ovat vähäkalorisia ja vähärasvaisia herkkuja, joiden parissa koirallasi riittää askarreltavaa. Hau-Haun puruluuvalikoimasta löytyy sopivan kokoinen luu jokaisen poskihampaille. Puruluiden kanssa koirallasi vierähtää helposti tovi, joten voit vaikkapa itse herkutella samaan aikaan.

Myös puruluiden kanssa on hyvä muistaa herkuttelun perussääntö: niiden määrä ei saisi ylittää 10 prosenttia koiran päivittäisestä ruokamäärästä. Muista myös aina valvoa koiraasi sen syödessä puruluita!

Puruluiden järsiminen myös puhdistaa koiran hampaita hyvin. Mikäli koirasi ei innostu ensimmäisistä kokeilemistaan puruluista, ei hätää: lisää houkuttelevuutta puruluihin saa päälle kierretyllä fileellä tai sisällä olevalla herkullisella täytteellä. Kokeile vaikka Kanakierreluuta tai Täytettyä purutikkua kanakääreellä.

VINKKI!

Jos koira ahmii puruluita, laita puruluu osittain lelun sisään, jolloin vältät viimeisen suupalan ahmimisen.

VINKKI!

Älä pidä puruluita koko ajan saatavilla, näin kasvatat niiden arvoa palkkiona ja erityisherkkuna.

Hauvantai hetket

Lataa kuva sinun ja koirasi #Hauvantai-hetkestä.

Hauvantai tekee koiran omistamisesta entistäkin mukaampaa, koiran kanssa vietetystä ajasta vieläkin hauskempaa, ja tietenkin koiran elämästä yhä onnellisempaa.Olisimme iloisia, jos lähettäisit meille kuvan sinun ja koiran hauskimmista hetkistä.

Lataa kuva Instagramiin

#hauvantai