Koiran kanssa ulkomaille Hau-Hau

Ulkomaille koiran kanssa

Ulkomaille koiran kanssa matkustaessa koiran täytyy olla tunnistusmerkitty, sillä täytyy olla lemmikkieläinpassi ja voimassa oleva raivotautirokotus. Nämä kaikki saat eläinlääkäristä.

Ota huomioon, että rokotusten voimassaoloissa on eroja eri maiden välillä. Joihinkin maihin riittää, että rokotukset ovat voimassa matkan ajan, mutta joissakin rokotusten täytyy olla voimassa vielä matkan jälkeenkin. Maakohtaiset määritykset voit tarkistaa eläinlääkäriltäsi.

Ulkomaille koiran kanssa: muista matolääkitys!Ulkomaille koiran kanssa, Hau-Hau Champion

Matolääkitys ekinokokkoosia vastaan on annettava 1-5 vrk ennen Suomeen paluuta. Matolääke on aina annettava eläinlääkärin valvonnassa, sillä siitä tulee merkintä lemmikkieläinpassiin. Jos matka on lyhyempi tai koira matkustaa usein, kannattaa hyödyntää 28 päivän sääntöä. Silloin koiralle annetaan matolääke kaksi kertaa 28 päivän aikana ennen matkaa ja jatkuvasti matkustavalle aina enintään 28 päivän välein. Lue lisää koiran madotuksesta.

Muut karkotteet

Lämpimissä maissa kannattaa ottaa huomioon punkkikarkoite ja rokotus leptospiroosia sekä hiekkasääskiä vastaan. Ennen pidempiä matkoja kannattaa aina käyttää koira terveystarkastuksessa.
 
Selvitä hyvissä ajoin laiva- tai lentoyhtiöltä, että koirasi saa tulla mukaan. Yli 8-kiloisten koirien on lentokoneessa matkustettava ruumassa. Tarkista lentoyhtiöltä myös lentoboksin koko, sillä sekin saattaa vaihdella lentoyhtiöiden välillä. Laivamatkalla koira matkustaa joko autossa tai hytissä. Lyhyellä matkalla koira saa olla autossa, mutta pidemmällä matkalle on varattava hytti.

Koirien maahantuontisäännöissä on paljonkin eroja. Tarkista aina maakohtaiset säännökset EU-alueella Ruokaviraston tai EU:n ulkopuolelle matkustaessa kohdemaan suurlähetystöstä. Tiedon hankinta on aina koiranomistajan vastuulla!

Ota myös huomioon, että kaikille koirille matkustaminen ei yksinkertaisesti sovi. Silloin on parasta jättää koira hoitoon jonkun toisen käsiin tai jättää matkustaminen hyvin vähälle.

Koiran madotus

Miksi koirille tulee matoja? Lue, miten koiran loistartuntoja voidaan ehkäistä ja hoitaa.

LUE MADOTUKSESTA

Matkalla koiran kanssa

Koiran kanssa voi matkustaa mukavasti myös kotimaassa. Lue matkavinkkimme, kuinka koiran kanssa matkustaminen on mutkatonta ja mukavaa!

LUE MATKUSTUSVINKIT

Koiran sinilevämyrkytys

Koiran sinilevämyrkytystä epäiltäessä tulee olla välittömästi yhteydessä eläinlääkäriin. Mistä tunnistaa sinilevä ja mitkä ovat koiran sinilevämyrkytyksen oireet?

LUE SINILEVÄN VAAROISTA