Biitsipäivä on paras päivä

  • 19.09.2017

Mikä olisikaan parempi paikka Luckylle temmeltää kuin koiraranta! Hän on kuitenkin täysverinen rantakoira, syntynyt ja elänyt ensimmäiset kuukautensa piskuisella paratiisirannalla Sri Lankalla. Mikä onni, että vain vartin ajomatkan päässä meillä on tällainen suomalainen paratiisiranta. 

Uimaan tämä otus ei mene, hervoton kahlaaminen ja säntäily rantavedessä riittää. Voi sitä elämisen riemua, kun saa kirmata vapaana suolaveden tuoksu nenässä. Mieleen tulee, että kuinka voimakas tunnemuisto koiralle syntyy – onko hiekkaranta aina hiukan erityisempi, rakkaampi Luckylle? Koen, että hän palaa kotiin, kun mennään rannalle. Saattaa olla kuvitelmaakin, ihmismielen taipumusta romantisoida asioita.

Muutama pikapulahdus ja ravistukset sitten voi ottaa rennommin.

Alkuhepulien ja pulahdusten jälkeen meno muuttuu hiukan rauhallisemmaksi. Lähdetään kulkemaan pitkin dyynejä ja yleensä päädytään istuskelemaan johonkin kutsuvaan paikkaan, kaislojen ja pikkupensaiden katveeseen. Tämä biitsipäivä oli erityinen, kun mukaan oli pakattu kanaherkkuluu. Sitä kelpasi pureksia elokuisen auringon alla. 

Suuri elämästänautiskelija. 

Rantaohjelmaan kuuluu myös aarteiden etsintä. Siinä kun kerään simpukoita, sulkia ja kiviä, uppoutuu Lucky merilevän tutkimiseen tai tulee tarkistamaan emännän löydökset. Tietysti myös rantaan huuhtoutuneet puupalat ja kepit houkuttavat suunnattomasti. Tällä kertaa karvakaverin suosikkilöydös oli suuri, valkoinen sulka.

Stressittömämpää elämää

Rantareissun jälkeen ei ole sanottua, että Lucky olisi rauhallisempi, makaisi reporankana sohvalla. Nämä on selkeästi näitä stressikoiran oireita, että vielä kotonakin kierrokset ovat päällä. Menee tunti ja ehkä toinenkin, että Lucky palautuu näin huikean hienosta reissusta. Onneksi palautuminen on alkaunut nopeutua ja sitten, kun Lucky saa kierrokset alas, rentoutuminen on syvää ja kestää pitkään. Seuraavanakin päivänä koira on hiukan tavallista rauhallisempi ja sitä vaalitaan tekemällä vain perusrauhalliset ulkoilut.

Vieläkin Luckyn levottomuus on melkein päivittäistä, mutta merkittävästi vähäisempää mitä aiemmin. Elämä tuntuu soljuvan parhaiten silloin, kun päivärytmi noudattaa totuttua kaavaa, ympäristö ja ihmiset ovat tutut ja ilmapiiri on lempeän rakastava, mutta riittävän jämpti. 

Kommentit

Ei kommentteja

Lisää kommentti

* - pakollinen kenttä

*
CAPTCHA kuva roskapostin välttämiseksi
Jos et saa sanasta selvää, klikkaa tästä uusi kuva.
*
*

Rekisteri- ja tietosuojaseloste - Prima Pet PremiumVerkkopalvelut: Mediasignal